Puccsot készíthet elő a hadsereg Örményországban

SZARGSZJÁN, Szerzs
Jereván, 2018. április 23. Örmény katonák vesznek részt a Szerzs Szargszján korábbi örmény államfő miniszterelnökké választását ellenző tüntetésen Jerevánban 2018. április 23-án. Szargszján ezen a napon lemondott kormányfői posztjáról, amelyet mindössze egy héten át töltött be. (MTI/EPA/Vahram Baghdaszarajan)
Vágólapra másolva!
Nikol Pasinján örmény kormányfő nemrég bejelentette, hogy a hadsereg lemondásra szólította őt fel, és ezt puccskísérletnek tekinti.
Vágólapra másolva!

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a miniszterelnök felszólította híveit, hogy gyülekezzenek az örmény főváros, Jereván központjában, a puccskísérlet elleni tiltakozásul.

Az örmény vezérkar által csütörtökön közzétett nyilatkozat szerint a hadsereg Nikol Pasinján miniszterelnök és az egész kormány távozását követeli.

A TASS orosz hírügynökség ismertetése szerint a vezérkar nyilatkozatában az szerepelt, hogy a kormány nem képes meghozni a megfelelő döntéseket az örmény nép számára válságos jelenlegi helyzetben.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/PHOTOLURE/Vahram Baghdaszarajan

"Örményország miniszterelnöke és kormánya mostantól nincs abban a helyzetben, hogy meghozza a megfelelő döntéseket az örmény nép számára válságos és sorsdöntő jelenlegi helyzetben.A kialakult helyzettel összefüggésben az örmény fegyveres erők a miniszterelnök és a kormány távozását követeli, egyben azt, hogy tartózkodjanak az erő alkalmazására a néppel szemben, amelynek gyermekei elestek a haza és Arcah (Hegyi-Karabah Köztársaság) védelmében" - írták a vezérkar nyilatkozatában. A dokumentumot Onyik Gaszparján vezérkari főnök és helyettesei írták alá, amit a kormányfő, mint közölte, puccskísérletnek tekint.