Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kinyittatott magának egy éttermet a Matteo Salvinit meghurcoló, bevándorláspárti olasz bíró

Vágólapra másolva!
Látványosan megszegve a járványügyi korlátozásokat kinyittatott magának egy éttermet, hogy a lányával és egy másik személlyel ott ebédelhessen egy bevándorláspárti olasz bíró, a 68 éves Nunzio Sarpietro, aki Matteo Salvini volt belügyminiszter ügyét tárgyalja – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az Il Tempo című olasz lap cikkére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Nunzio Sarpietro bíró tárgyalja Matteo Salvini ügyét, melyben azért akarják felelősségre vonni a Liga vezetőjét, mert tavaly nyáron, még belügyminiszterként

megakadályozta, hogy kikössön egy hajó fedélzetén 131 illegális migránssal.

Sarpietro bíró emberrablás vádjával vizsgálja az ügyet jelenleg is.

Bár az ügyész kétszer kérte a Liga vezetőjének felmentését, Sarpietro úgy döntött, hogy meghallgatja az ügyben érintett összes minisztert, ezzel lassítva a nyomozás lezárását.

Egy újságíró egy híres római étteremben látta meg a bírót, aki éppen ott ebédelt. Ezt azonban a szigorú járványügyi intézkedések tiltják, az éttermek nem fogadhatnak vendégeket.

Az újságíró ezért felelősségre vonta az egyébként üres étteremben ülő bírót, aki a lányával és egy fiatalemberrel maszk nélkül evett.

- kérdezte a bírót, aki azzal védekezett, hogy "ez az egyetlen hely, ahol nyugodtan találkozhatok a lányommal". A bíró megpróbálta csökkenteni az ebéd jelentőségét azzal, hogy azt mondta: "Csak egy csepp bort és három hideg ételt ettünk".

Az étterem tulajdonosa, Stefano Chinappi az újságírónak azt válaszolta, "nehéz helyzete miatt" engedte a bírónak, hogy az üzletben ebédeljen. "Három embert ültettem le, mert elviselhetetlen ez a helyzet" - közölte.

Stefano Chinappi hozzátette,

Nunzio Sarpietro bíró egyébként 68 éves, tehát veszélyeztetett életkorúnak számít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről