Erős földrengés volt Japán északkeleti partján

Novel coronavirus outbreak / Japán Tokyo koronavírus korona vírus fertőzés karantén olimpia Tokió
A rengést az epicentrumtól több száz kilométerre fekvő fővárosban, Tokióban is érzékelték, de károkról onnan sem számoltak be.
Vágólapra másolva!
Japán északkeleti partjainál erős földrengés sújtotta Fukusimát, Mijagikát és más területeket - számolt be az ABC NEWS a Japán Meteorológiai Ügynökség közleménye alapján.
Vágólapra másolva!

A japán közszolgálati csatornán, az NHK tévén közölték, hogy a szombaton kora este történt 7,1-es erősségű földmozgás nyomán a fukusimai atomerőműben nem keletkeztek károk, a szakemberek mindent ellenőriztek, és egyelőre nem tapasztaltak komolyabb meghibásodást, a szigetország legnagyobb atomerőműje továbbra is biztonságosan üzemel.

A híradásokban nem számoltak be áldozatokról és sérültekről sem, és a lakosságot igyekeztek megnyugtatni, hogy ezúttal szökőár veszélye sem fenyegeti a keleti partot.

Az ügynökség szerint a földrengés epicentruma körülbelül 60 kilométerre a partoktól, az óceán medre alatt volt.

A földrengést az epicentrumtól több száz kilométerre fekvő fővárosban, Tokióban is érzékelték, de károkról onnan sem számoltak be Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Kentaro Aoyama

A rengést ugyanakkor az epicentrumtól körülbelül 200 kilométerre délnyugatra fekvő fővárosban, Tokióban is lehetett érezni, de károkról onnan sem érkezett jelentés.

Ugyanezt a területet épp 10 éve, 2011 márciusában sújtotta nagyon erős földrengés, majd azt követően szökőár és nukleáris katasztrófa.