Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Túszdráma volt egy texasi gyerekklinikán, két halott

túszejtés Austin
Vágólapra másolva!
Túszul ejtett több embert kedden este egy fegyveres egy, a texasi Austinban található gyermekklinikán. A hatóságok több órán keresztül tárgyaltak a támadóval, aki egy orvos lehetett. A rendőrök két holttestet találtak az épületben, azt nem tudni, hogy a túszejtő köztük van-e.
Vágólapra másolva!

Két ember meghalt, miután egy támadó túszokat ejtett egy texasi gyermekklinikán - írja a Fox News rendőrségi forrásokra hivatkozva. A rendőrök több órán keresztül tárgyaltak a túszejtővel, aki szintén orvos lehet.

Mindenkit túszul ejtett az irodában

A cikk szerint a rendőrséget kedden helyi idő szerint délután fél ötkor riasztották, hogy egy fegyveres hatolt be a klinika irodájába, és ott több embert túszul ejtett. Később a Fox 7 tudósítója azt mondta, hogy a támadó mindenkit túszul ejtett a helységben, de

legalább három embert azonnal el is engedett.

- mondta Amanda Ruiz.

A Fox 7 munkatársa azt is hozzátette, hogy később több hasonló jelenet is lezajlott, de azt nem tudta megmondani, hogy ők korábban túszként voltak-e az épületben.

Robbanások hallatszottak

A beszámolók szerint a hatóságok hat órán keresztül tárgyaltak a túszejtővel, aki szintén egy orvos lehetett.

Melanie Barden, a CBS helyi riportere a Twitteren azt írta, hogy a tárgyalók többek között azt mondták egy hangosbeszélőn keresztül a túszejtőnek, hogy

Bard helyi idő szerint este 11 órakor már arról írt, hogy a különleges rendőri egységek elhagyták a helyszínt, miután bejelentették, hogy egy robotot küldenek be az épületbe. Ezután több robbanás hallatszott a klinikáról.

A rendőrök két holttestet találtak az épületben, de nem világos, hogy a túszejtő köztük volt-e.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről