Beoltatta magát koronavírus ellen a román szenátus és képviselőház elnöke is

ORBAN, Ludovic
Ludovic Orban, a román képviselőház elnöke is beoltatta magát.
Vágólapra másolva!
Kedden Bukarestben beoltatta magát  koronavírus ellen Anca Dragu, a szenátus elnöke és Ludovic Orban, a képviselőház elnöke is - számolt be a MASZOL erdélyi hírportál. A román elnök már múlt pénteken, a kormányfő pedig rá egy napra esett át a vakcinázáson.
Vágólapra másolva!

A két házelnököt a fővárosi Carol Davila katonai kórházban oltották be.

- nyilatkozta beoltása után Anca Dragu, a román szenátus elnöke.

Ludovic Orban, a román képviselőház elnöke is beoltatta magát. Forrás: MTI/EPA/Bogdan Cristel

- mondta Ludovic Orban.

A román elnök és a kormányfő is a múlt hétvégén kapta meg az oltást

Szombaton délelőtt Florin Citu kormányfő is beadatta magának a koronavírus elleni oltást a bukaresti Carol Davila katonai kórházban.

Florin Citu román miniszterelnök. Forrás: MTI/Baranyi Ildikó

- mondta szombaton Florin Citu, miután megérkezett a bukaresti oltóközpontba. A román kormányfő a beoltásakor egy fehér pólót viselt, amelyen "Együtt legyőzzük a világjárványt!" felirat volt olvasható.

- nyilatkozta beoltása után Citu.

Egy nappal korábban, pénteken, a koronavírus elleni oltási kampány második szakaszának első napján Klaus Iohannis államfő is beoltatta magát a COVID-19 elleni vakcinával.

Florin Citu új román miniszterelnök (b) és Klaus Iohannis román államfő a kormány eskütételi ünnepségén a bukaresti elnöki palotában 2020. december 23-án, miután a testület bizalmat szavazott jobbközép koalíciós kormányának, amelyet a Nemzeti Liberális Párt (PNL), az USR-PLUS szövetség és Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) alakított a december 6-i parlamenti választások után. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

A román államfő miután megkapta az oltást, úgy nyilatkozott: a koronavírus elleni védőoltás biztonságos és hatékony.

- fogalmazott Klaus Iohannis.