Fel akarta gyújtani a Charlie Hebdo szerkesztőségét a húsbárddal támadó terrorista

Horizontal
French police and forensic officers inspect the scene of an attack after several people were injured near the former offices of the French satirical magazine Charlie Hebdo by a man wielding a knife in the capital Paris on September 25, 2020. - Four people were injured, two seriously, in a knife attack in Paris on September 25, 2020, near the former offices of French satirical magazine Charlie Hebdo, a source close to the investigation told AFP. The stabbing came as a trial was underway in the capital for alleged accomplices of the authors of the January 2015 attack on the Charlie Hebdo weekly that claimed 12 lives. (Photo by Alain JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy iszlamista terrorista hentesbárddal sebesített meg két embert a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap volt párizsi szerkesztőségének közelében pénteken. A szerkesztőség épületében gyilkolt meg két dzsihadista merénylő 2015 januárjában tizenkét embert, és megsebesített tizenegy másikat. A pénteki két sebesültet - egy férfit és egy nőt - kórházba vitték, életük nincs veszélyben. Most kiderült, hogy a bárdos támadó fel akarta gyújtani az épületet, viszont arról nem tudott, hogy a szatirikus lap onnan elköltözött.
Vágólapra másolva!

A támadó egy pakisztáni születésű, 18 éves férfi volt, akit egy hónapja már előállítottak a hatóságok tiltott fegyverviselés miatt, de figyelmeztetés után elengedték.

A pénteki késes támadásban két ember megsérült Forrás: AFP/Alain Jocard

A pénteki támadás után a helyszíntől mintegy ötszáz méterre fogták el, csupa vérfolt volt a ruhája. A kihallgatásán azt mondta,

a Charlie Hebdón akart bosszút állni,

mert a lap szeptember 2-án újra közzétette azokat a Mohamed-karikatúrákat, amik miatt 2015-ben terrortámadás érte a lapot.

A terrorista fel akarta gyújtani a szerkesztőséget,

három flakon lakkbenzin hígítót vitt magával a helyszínre – írja a Sky News.

A támadó nem tudta, hogy a Charlie Hebdo már elköltözött, így "csak" számára két ismeretlen újságírót sebesített meg.

A támadót a helyszíntől mintegy ötszáz méterre fogták el, csupa vérfolt volt a ruhája Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

A lap, amelynek szerkesztősége titkos helyen kezdett működni újra a 2015-ös terrormerényletet követően, az elmúlt években folyamatosan fenyegetéseket kapott, azóta is, hogy nemrég újra megjelentette az inkriminált karikatúrákat.