A szivárványos agresszió és a gender ideológia ellen tüntettek a lengyelországi Gdanskban

Vágólapra másolva!
„Gdansk a szivárványos agresszió ellen" – ezzel a szlogennel indult a lengyelországi nagyvárosban a szombati tüntetés, erre válaszul a helyi LMBTQ-közösség ellentüntetést kezdeményezett, ami végül trágárságig és vallási szimbólumok meggyalázásig fajult.
Vágólapra másolva!

A szivárványos kultúrharc egyre jobban erősödik Lengyelországban (is).

Az LMBTQ-mozgalom tagjai ma már szinte büntethetetlennek érzik magukat, ezért

folyamatosan támadják azokat, akik nem értenek velük egyet, és meggyalázzák a számunkra fontos szimbólumokat, mint a nemzeti zászló vagy a vallási jelképek.

Ennek ellen kell állnunk - írták a szombati, gdanski tüntetés szervezői felhívásukban.

A megmozdulást több szervezet is meg akarta akadályozni, Aleksandra Dulkiewicz polgármesterhez számos felhívás is érkezett, hogy ne engedélyezze azt. Az ellenzők szerint ugyanis az efféle tüntetések „kirekesztőek és megbélyegzőek".

A hatóság azonban zöld utat adott a demonstrációnak, mire válaszul

több LMBTQ-szervezet ellendemonstrációt hirdetett „Gdansk – Igen az egyenlőségre" jelszóval.

A két megmozdulás eleinte békésen indult, az LMBTQ-aktivisták közül azonban sokan provokatívan léptek fel. Valaki egy „Isten szereti az LMBT+ közösséget" feliratú táblával érkezett, amin

a lengyel katolikusok ikonikus kegyképe, a Czestochowai Fekete Madonna is látható volt.

A Czestochowai Fekete Madonna, Gdansk, 2020. szeptember 12. Forrás: V4NA

Egy másik nő egy vaginát ábrázoló transzparenssel vonult fel, amelyet a katolikus körmenetek kegytárgyainál megszokott szalagokkal díszített.

Ez a fajta provokáció, amit a szervezők egyébként a felhívásukban is említettek, óriási felháborodást keltett. Többen fotózni, videózni kezdték a nőt, aki erre trágársággal válaszolt.

Az incidensre a kormányzó Jog és Igazságosság párt ifjúsági szervezetének egy tagja hívta fel a figyelmet közösségi oldalán:

– írta a fiatalember az esetre reagáló bejegyzésében.