Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Zavargások törtek ki Hollandiában, miután a kormány teljesen elrontotta a járvány elleni védekezést- videók

Vágólapra másolva!
Három városban is tüntettek a holland kormány intézkedései ellen, melyekkel a koronavírus-járványt akarják megfékezni. A hágai demonstráció végül zavargásba torkollt, összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel, erről több videó is készült - írta a V4NA nemzetközi hírügynökség. Mark Rutte, a szélsőségesen liberális baloldali miniszterelnök rengeteget hibázott a koronavírus-járvány kezelésében és most nem tudja helyreállítani a rendet.
Vágólapra másolva!

A holland parlament épületének is helyet adó Binnenhof-nál tartottak tüntetést a kormány koronavírus-járvány miatt hozott intézkedései ellen, amelynek végén zavargások törtek ki és a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel. Egy rendőrtiszt megsérült. A rendőrség közleményében azt írta, az összecsapásokat a zavargások résztvevői provokálták ki.

- írták.

Több felvétel is készült a helyszínen, amelyeken látható, hogy többen is összeverekedtek, és a rendőrök gumibottal próbálták visszatartani a rájuk támadókat.

Az elmúlt héten három városban, Hágában, Utrechtben és Amersfoortban is voltak tüntetések a járványvédelmi intézkedések ellen. Az igazságügyi miniszter szerint ezek „nagyon kontraproduktívak". Fred Grapperhaus szerint a zavargásokat főleg a fiatalok gerjesztik unalomból és frusztrációból, ez azonban „nem tolerálható".

Az ultraliberális miniszterelnök, Mark Rutte rengeteg hibát követett el a koronavírus-járvány kezelése során. Pedig, mint utólag kiderült az elmúlt három évben többször is figyelmeztették szakértők a Rutte-kormányt, hogy készüljenek fel egy esetleges hollandiai járványhelyzetre - elsősorban a 2014-15-ös Ebola-járvány tapasztalatai miatt. Rutte azonban semmit sem tett a felkészülés érdekében, helyette az uniós csúcsokon a többi országot próbálta támadni.

A 17,4 milliós Hollandiában már több, mint 65 ezer fertőzött és több, mint 6 ezer halott van. A hollandiai helyzetről és az elrontott járvány elleni védekezésről hamarosan hosszabb cikket közlünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről