A republikánusok konvencióján fel fog szólalni a sorosista ügyész által meghurcolt, otthonukat védő házaspár

Mark és Patricia McCloskey a saját tulajdonukat védték a randalírozókkal szemben
Vágólapra másolva!
A republikánusok konvencióján szót kap majd a Soros György által korábban támogatott Kimberly Gardner demokrata ügyész által meghurcolt St. Louis-i McCloskey ügyvéd házaspár, akiket azért támadnak a demokraták, mert fegyverrel védték meg otthonukat az oda betörő radikális baloldali aktivistáktól. A demokraták konvencióján felszólaló Andrew Cuomo, New York állam kormányzója pedig „európai vírusnak" nevezte a köztudottan Kínából származó új típusú koronavírust, ami óriási felháborodást váltott ki. Cuomót egyébként azzal vádolják, hogy az inkompetenciája hozzájárulhatott 11 ezer ember halálához.
Vágólapra másolva!

A New York Post információi alapján, a radikális baloldali aktivisták által az otthonukban megtámadott, de saját magukat fegyverekkel megvédő Mark és Patricia McCloskey St. Louis-i ügyvéd házaspár fel fog szólalni a republikánusok szokásos konvencióján.

Az Országos Republikánus Bizottság (RNC) augusztus 24. és 27. között tartja a konvencióját az észak-karolinai Charlotte városában, de ahogy Donald Trump elnök még július 23-án bejelentette - tekintettel a koronavírus-járványra - ez nem jelöltállító konvenció lesz, hanem inkább egy szűkebb körű találkozó.

Donald Trump a támogatóihoz szól a Wisconsin állambeli Oshkosh repülőterén tartott kampányrendezvényen, 2020. augusztus 17-én. Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Épp ezért a rendezvényt online is közvetítik majd. Trump beszéde a zárónapon, augusztus 27-én lesz. Az eredeti konvencióra a Florida állambeli Jacksonville-ben került volna sor, míg Charlotte-ban csak egy kisebb rendezvényt terveztek, de a járvány miatt változott a terv.

A New York Post szerint várhatóan a McCloskey házaspár online fog becsatlakozni, de azt még nem közölték, hogy melyik nap.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, még június 28-án

a radikális baloldal több száz aktivistája betört Mark és Patricia McCloskey St. Louis-i ügyvédpár otthonának kertjébe, majd hangosan fenyegették a tulajdonosokat,

akik erre válaszul fegyverrel próbálták megvédeni magukat a szélsőségesektől.

Az esetről készült felvételek óriási nyilvánosságot kaptak, a baloldali sajtó pedig hamisan úgy próbálta láttatni az eseményeket, mintha a fehér házaspár önkényesen fegyvert fogott volna a tüntetőkre.

Manipulációjuk alátámasztása érdekében levágták a felvételek azon részét, amelyeken látszik, hogy a radikális baloldaliak betörnek a magánterületre.

St. Louis demokrata párti kerületi ügyésze, Kimberly Gardner természetesen a radikális baloldal mellé állt, és még július 2-án

nyomozást rendelt el Mark és Patricia McCloskey ellen.

Július 20-án őrizetbe vették a házaspárt. Gardner közölte, hogy jogellenes fegyverhasználattal gyanúsítják őket, véleménye alapján a magukat védő ügyvédek miatt erőszakossá válhatott volna a megmozdulás.

Korábban megírtuk, hogy Kimberly Gardner, amikor 2016-ban pályázott St. Louis kerületi ügyészi tisztségére,

több mint 67 ezer dollárt kapott a Soros György amerikai milliárdoshoz köthető Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságtól (PAC).

Soros György Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Trump elnök Gardner ügyészt hivatali visszaéléssel vádolta meg. Missouri állam republikánus főügyésze, Eric Schmitt pedig abszurdnak nevezte a vádakat. Később óvadék ellenében a házaspárt elengedték, a folyamatban lévő eljárásról más részletek nem szivárogtak ki.

New York állam demokrata kormányzója szerint a koronavírus „európai vírus"

Hétfőn este kezdődött el a baloldali Demokrata Párt elnökjelölt-állító konvenciója a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban. A részben online zajló rendezvényen, videóüzenetben felszólalt Andrew Cuomo, New York állam demokrata párti kormányzója.

Coumo Trumpot vádolta a járvány szerinte nem megfelelő kezeléséért, majd

„európai vírusnak" minősítette a Kínából származó koronavírust.

Andrew Cuomo Forrás: Brazil Photo Press via AFP/Vanessa Carvalho

Ezt követően hozzátette, hogy az „európai vírus" megfertőzte az Egyesült Államok északkeleti régióját, miközben Trump a vírus kínai eredetének bizonyításával volt elfoglalva. A baloldali politikus ezzel arra utalt, hogy az elnök „kínai koronavírusnak" nevezte a fertőzést, hiszen az köztudottan Kínából ered.

Amerikán belül egyértelműen a demokraták vezette New York állam kezelte a legrosszabbul a járványhelyzetet,

emiatt számos kritika érte Cuomót és New York város szintén demokrata polgármesterét, a Clinton család jó barátját, Bill de Blasio radikális baloldali politikust.

Messzemenőleg

New York államban volt a legtöbb haláleset a koronavírussal összefüggően, közel 33 ezer,

annak ellenére, hogy csak a negyedik legnépesebb szövetségi állam. A fertőzöttek száma pedig meghaladta a 456 ezret.

Az államot már 2011 óta irányító Coumót a kritikusai többek között azzal vádolják, hogy miután márciusban elfogytak a kórházi ágyak, a szociális ellátó intézményekbe utaltatta be a koronavírusos betegeket, emiatt azokon a helyeken sokan megfertőződtek, és hivatalos adatok szerint több mint 6600-an belehaltak a vírus szövődményeibe, de pontos számok nem tudhatóak, mivel az állam demokrata vezetése már egy ideje visszatartja az adatok kiadását, azonban

az Associated Press (AP) hírügynökség szerint a halottak száma a 11 ezret is elérheti.

A Twitter-oldalán Donald Trump reagált Coumo légből kapott vádaskodásaira. Az amerikai elnök azzal vádolta a demokrata kormányzót, hogy

Több vezető republikánus politikus és elemző is komoly kritikával illette Andrew Cuomót. Volt, aki rávilágított arra, hogy

az egy főre jutó halálozások számában New York állam országos szinten a második, az első a szintén demokrata vezetésű New Jersey.

Ha 1 millió főre vetítjük a halálozásokat, akkor New York és New Jersey a világ minden más államát megelőzik. (Arról, hogy New York demokrata vezetése milyen rosszul kezelte a járványhelyzetet, itt írtunk.)