Egy bunkerbuliban 27-en kaptak szén-monoxid-mérgezést Norvégiában

Vágólapra másolva!
Legalább 27 embert kellett kórházba szállítani egy bunkerbuli alkalmával Norvégia fővárosában, ahol a gyanú szerint hordozható generátorok okozhattak mérgezést a többségében húszas és harmincas éveiben járó fiatalok körében. Öt embert kritikus állapotban kezeltek, de senki sincs életveszélyben.
Vágólapra másolva!

Az ABC News azt írja, hogy a dízelgenerátok a világításhoz és a hangtechnikához kellettek. Öten kerültek súlyos állapotba - köztük két rendőr -, de közülük is ketten már elhagyhatták az intenzív osztályt.

Az illegális összejövetel főleg húszas és harmincas éveiben járó fiatalokból állt. A járőröző rendőrök egy parkban vettek észre egy csoport zavart fiatalt, majd a kiérkező mentősök hét eszméletlen embert találtak a bunkerben.

A rave party szombaton késő este kezdődött, melyet zárt csoportokban hirdettek a közösségi médiumokban.

A hely tulajdonosa szerint a bunkerbe betörtek, melynek bejárata egyébként korábban vasbetonnal volt elzárva, az új tulajdonosok azonban csak deszkákat tettek oda.

Az eset után többen is azt nyilatkozták, hogy a party alatt többször is ki kellett menniük a friss levegőre - írja a hírportál.