Németországban meghalt minden ötödik koronavírussal fertőzött beteg, aki kórházi kezelésre szorult

koronavírus, németország
Düsseldorf, 2020. július 27. Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó vizsgálati mintát vesz koronavírus-tesztre egy utastól a düsseldorfi repülőtéren 2020. július 27-én. A német repülőtereken felállított tesztállomásokon ingyenes koronavírus-tesztnek vetik alá a kockázatos térségekből érkező utasokat. Németországban eddig 206 741 fertőzöttje és 9203 halálos áldozata van a koronavírusnak. MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vágólapra másolva!
Németországban meghalt minden ötödik, koronavírussal fertőzött beteg, aki kórházi kezelésre szorult február vége és április közepe között, a lélegeztetőgépekre kapcsoltak körében pedig csak minden második páciens élte túl a betegséget - áll a WIdO kutatóintézet tanulmányában, amelyet szerdán ismertetett a dpa német hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A WIdO az egyik legnagyobb német egészségügyi biztosító, az AOK intézete, amely közösen készítette a tanulmányt a Berlini Műszaki Egyetemmel és az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetével (Divi).

Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó vizsgálati mintát vesz koronavírustesztre egy utastól a düsseldorfi repülőtéren 2020. július 27-én. Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Tízezer, február 26-a és április 19-e között kórházakban kezelt beteg esetét vizsgálták, közöttük 1700 lélegeztetőgépre szorulóét.

A 8300 - gépre nem került - páciens körében 16 százalékos volt a halálozási hányad,

míg a - nyilvánvalóan rosszabb állapotuk miatt lélegeztetésre szorulóknál - 53 százalékos. A két adatból következik, hogy a tízezer beteg közül bő húsz százalék nem élte túl kezelését.