Vádat emeltek egy ausztráliai élménypark ellen négy ember halála miatt

Dreamworld, Ausztrália
A police officer stands in front of the Dreamworld theme park on Gold Coast on October 25, 2016, after four people were killed when a park ride malfunctioned. - Four people were killed at a theme park on Australia's popular Gold Coast on October 25, police said, with witnesses describing how "everyone was screaming" after a raft apparently flipped on a malfunctioning water ride. (Photo by Tertius Pickard / AFP)
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy ausztráliai élménypark üzemeltetője ellen. A parkban még 2016 októberében történt egy baleset, ami négy látogató halálát okozta - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Biztonsági előírások megszegésével vádolják az ausztráliai Dreamworld élménypark üzemeltetőjét, az Ardent Leisure nevű céget amiért egy 2016-os balesetben négy ember meghalt. A vállalat ellen összesen három pont emeltek vádat,

ezekért egyenként akár 1,5 millió ausztrál dolláros büntetést kaphatnak.

Rendőr az élménypark bejárata előtt 2016. október 25-én, a baleset napján Forrás: AFP/Tertius Pickard

Kate Goodchild, Luke Dorsett, Roozbeh Araghi és Cindy Low a Thunder River Rapids nevű vízi hullámvasúton utaztak, mikor két csónak ütközött egymásnak a menet végén, és emiatt az egyik felborult.

Két ember kizuhant a csónakból, másik kettő pedig beszorult a járművet hajtó futószalag alá.

A zúgókon végigrobogó kerek csónakokat egyébként családbarátként hirdették, amelyekre felengedtek kétévesnél idősebb gyerekeket. Két gyerek is a vízbe zuhant az ütközésnél, de ők túlélték a balesetet.

A halottkém szerint a balesetet az okozta, hogy a Dreamword rendszerszinten nem volt képes a biztonságos üzemeltetésre, és csak idő kérdése volt, hogy a tragédia bekövetkezzen.

A baleset után a park hat hétre bezárt, a Thunder River Rapids játékot lebontották, és azóta több másikat is bezártak.