Most a Jemima nagynéni juharszirup nem tetszik a radikális baloldalnak

Vágólapra másolva!
Az afroamerikai Jemima nagynéni képe a juharfaszirupos flakonon 1925 óta szerepel, ám most a radikális baloldal el akarja távolítani. A leszármazottai azonban tiltakoznak, és szeretnék, ha a néni képe az utókor számára is fennmaradna.
Vágólapra másolva!

A minden feketét rabszolgának láttató őrület hatására egy olyan, elsősorban Amerikában ismert arckép tűnhet el a köztudatból és egy árucsomagolásról, amely a termék "házias" jellegét sugallta évtizedeken keresztül. A Jemima nagynéni szirup elsősorban az Egyesült Államokban egy közkedvelt öntet például palacsintához, waffelhez és gofrihoz - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA

Jemima nagynéni egy létező személy volt, akinek az arcát egy juharfaszirup flakonhoz használta fel a gyártó vállalat 1925 óta.

Eredetileg Lillian Richardnak hívták és Hawkinsban született - derítette ki róla a KLTV annak kapcsán, hogy kitudódott: Jemima néni családja felháborodott a hírre, hogy a már nem élő rokonuk képét el szeretnék tüntetni a juharfaszirup csomagolásáról.

Az egyik családtag, Vera Harris elmondta, hogy a nénit mindenhol szerették és tisztelték Texas államban, amelyben körbeutazott és palacsintát árult élete végéig, amíg egy stroke el nem vitte.

- tette hozzá.

A család most azt várja, hogy a Quaker Oats vállalat megkegyelmezzen a hölgy képének és emlékének.