Már a nyolcadik nő vádolta meg szexuális zaklatással Joe Bident

Joe Biden
CHARLESTON, SOUTH CAROLINA - FEBRUARY 25: Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden arrives on stage for the Democratic presidential primary debate at the Charleston Gaillard Center on February 25, 2020 in Charleston, South Carolina. Seven candidates qualified for the debate, hosted by CBS News and Congressional Black Caucus Institute. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Joe Bident, a Demokrata Párt kvázi elnökjelöltjét ismét szexuális zaklatással vádolták meg. Az egyik volt asszisztense azt nyilatkozta, hogy ezelőtt 27 évvel Biden a falhoz szegezte és akarata ellenére fogdosta őt. A nő múlt héten feljelentést tett az ügyben. Biden kampánycsapatának a szóvivője viszont mindent tagad.
Vágólapra másolva!

A most 56 éves nő, Tara Reade 1992 decembere és 1993 augusztusa között volt Joe Biden, a jelenlegi egyetlen potenciális demokrata elnökjelölt, akkori Delaware állambeli szenátor asszisztense.

Joe Biden Forrás: AFP/2020 Getty Images/Scott Olson

Tara Reade arról beszélt a napokban a New York Timesnak és a Washington Postnak adott interjúiban, hogy

– írja a Reuters a két egybehangzó nyilatkozatra hivatkozva.

A saját bevallása alapján abúzust elszenvedő nő

április 9-én, a washingtoni rendőrségen feljelentést tett a Demokrata Párt politikusa ellen, szexuális zaklatás miatt.

Reade két barátnője is beszélt amerikai lapoknak az ezelőtt 27 évvel történt, állítólagos szexuális zaklatásról.

Az egyik barátnő szerint

A legújabb szexuális zaklatásról szóló vádra Biden még nem reagált, de megtette ezt helyette a kampánycsapata szóvivője, Kate Bedingfield. A szóvivő szerint a nő az egészet csak kitalálta, a dolognak semmi valóságalapja sincs.

Egyébként

Tare Reade már a nyolcadik nő, aki szexuális jellegű visszaéléssel vádolta meg Bident.

Dacára a folyamatos szexuális zaklatásról szóló vádaknak, Bernie Sanders szélsőbaloldali vermonti szenátor hétfőn támogatásáról biztosította Bident, aki a demokraták elnökjelöltségéért folytatott versenyben korábban a vetélytársa volt.

Barack Obama egykori amerikai elnök pedig kedden közölte, hogy támogatja volt alelnöke és egyben barátja, Biden jelöltségét.

Barack Obama és Joe Biden Forrás: MTI/EPA/Shawn Thew

A felmerülő szexuális abúzusokról egyikük sem beszélt.

Joe Biden jelenleg a Demokrata Párt egyetlen jelöltje, így nagy valószínűséggel ő lesz Donald Trump elnök kihívója novemberben.