Meghalt egy sokgyerekes család egy georgiai lakástűzben

lűz láng illusztráció
Vágólapra másolva!
A georgiai ellenzék keddre tüntetést tervezett a parlament épülete elé, de miután egy tragikus tűzesetben meghalt egy sokgyerekes család, a megmozdulást egy nappal elhalasztották.
Vágólapra másolva!

Lemondta a georgiai ellenzék a parlament épülete elé keddre tervezett tüntetést a nyugat-georgiai Bagdati városban történt tűzeset miatt, amelyben életét vesztette egy négygyermekes család.

A rendkívüli helyzetetek hivatala közölte, hogy keddre virradóra leégett Bagdatiban egy kétszintes faház.

A helyszínre vezényelt tűzoltók megfékezték a lángokat,

de oltáskor egy nő és négy gyerek holttestére bukkantak az égő épületben, majd később egy idős asszonyt is találtak odabent holtan

- jelentette az Interfax hírügynökség.

Gigi Ugulava, az Európai Georgia ellenzéki párt vezetője közölte, hogy a tragédia miatt egy nappal elhalasztották a keddre tervezett összellenzéki megmozdulást. Szerdán megtartják a tüntetést a parlament mindhárom bejáratánál, és a Georgiai Álom kormánypárt képviselőinek végig kell majd menniük a "szégyenfolyosón", ha be akarnak jutni a törvényhozás épületébe - mondta a pártelnök.
A parlament tavaszi időszaka kedden veszi kezdetét.

Az ellenzék november közepe óta tüntet a georgiai parlamentnél. Az előzményekhez tartozik, hogy korábban megállapodás született a politikai erők között arról, hogy az ország 2024-től áttér a jelenlegi vegyes képviseleti rendszerről pártlistásra,

az ellenzék azonban azt követeli, hogy már az őszi választásokat is ebben a rendszerben tartsák.

A szükséges törvénymódosítást azonban a Georgiai Álom kormánypárt több képviselője november 14-én mégsem szavazta meg, feltehetően tartva attól, hogy elveszítheti mandátumát. Emiatt kezdődtek el a tüntetések Tbilisziben.