Costa del Solban egy bevásárlóközpontban lett rosszul a kislány, miután múlt szombaton fagyit evett.
Anafilaxiás sokkba került, ami egy életveszélyes allergiás reakció.
A spanyol lapok szerint a fiatal lány allergiás volt a tejre és a dióra. Azonnal kórházba szállították, de hétfőn meghalt.
Az ügy kivizsgálására kineveztek egy bírót, is és elrendelték a lány boncolását is.
A család a Club La Costa World hotelben szállt meg. A hotel a tragédia után nyilatkozatot adott ki, amiben részvétüket fejezik ki a családnak, majd leírják, hogy fiatal lány a helyi bevásárlóközpontban evett fagylaltot, ami heves allergiás reakciót váltott ki nála.
Annak ellenére, hogy az orvosoknak sikerült akkor stabilizálni az állapotát, és mindent megtettek az életéért, később meghalt.
A szálloda megköszönte a mentők és sürgősségi munkatársak gyors és precíz munkáját, és hogy folyamatosan támogatták a családot ebben a nehéz helyzetben.
Közben a brit külügyminiszter is megerősítette, hogy a család minden támogatást megkap.
Tavaly egy másik brit fiatal halt meg allergiás rohamban, amit egy szendvics váltott ki nála. Natasha Ednan-Laperouse csak 15 éves volt, amikor Londonból Nizzában repülés közben összeesett egy articsókás, olajbogyós, olívabogyó-pástétomos szendvicstől, amit a reptéren vásárolt.
Az apja megpróbálta megmenteni az életét,
allergiainjekciót is adott be neki, de meghalt, miután kórházba szállították Franciaországban.
Azóta Natasha szülei azért küzdenek, hogy Nagy-Britanniában megváltoztassák az élelmiszer-címkézési törvényt, és az előre csomagolt termékeket speciális allergéncímkékkel lássák el.