Hat testvér vitte el a rekordnyereményt a lottón

EuroMillions, lottó
View of severals Loto, Euromillions, Joker, Keno grids by Francaise des Jeux (FDJ), the operator of France's national lottery games taken on March 27, 2018 in Paris. (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen hihetetlen számokkal nyert hat lánytestvér az EuroMillions nevű lottón Írországban. A főnyereményt utoljára 2005-ben sikerült megnyernie egy asszonynak, aki akkor 99 millió fontot vihetett haza. A mostani nyertesek nála is szerencsésebbek voltak, 153 millió fonttal (55,8 milliárd forinttal) lettek gazdagabbak. 
Vágólapra másolva!

A család nem akarta felfedni kilétét, ezért helyettük a dublini bolt tulajdonosai ünnepelték meg a nem mindennapi telitalálatot. Pezsgőt bontottak, transzparenseikkel pedig azt hirdették:

őket érte a megtiszteltetés, hogy eladhatták a milliókat érő szelvényt.

A nyertesekről annyi kiderült, hogy hat testvérről van szó, akik hagyományosan minden vasárnap az anyjuknál töltik ki a lottószelvényeket. Évek óta játszanak így. Ezek a számok hoztak nekik szerencsét: 1, 8, 18, 19 és 39.

Forrás: AFP/Joel Saget

A városban persze mindenki tudni szeretné, hogy kik vitték el a rekordnyereményt. Ebből általában nem is csinálnak titkot Írországban. Hasonlóan magas összeget legutóbb 2005 júliusában hozott el egy nő, Dolores McNamara.

Ő akkor 99 millió fontot (36,1 milliárd forintot) nyert. Utána 2008-ban egy Tipperary-i játékost is megkísértett a szerencse: 13 millió fontot vihetett haza - idézte fel a szerencséseket a Daily Mail.