Timmermans és Verhofstadt terrorizálja az EU-t Soros embere érdekében

Frans Timmermans
Guy Verhofstadt
Vágólapra másolva!
Ahogy a világsajtó már beszámolt róla, a várhatóan 2020-ban létrehozandó Európai Ügyészség (EPPO) élére, főügyészi minőségben a hivatali visszaéléssel, vesztegetés elfogadásával és hamis tanúzással vádolt román származású Laura Codruţa Kövesi – két fedhetetlen múltú német és francia jelölttel szemben – kinevezése a legesélyesebb. Kövesi korábban a Nemzeti Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA) vezette Romániában, de 2018 júliusában az alkotmánybíróság határozatának eleget téve, Klaus Iohannis államfő felmentette tisztségéből. A neve jelenleg 18 bűnügyi aktában szerepel. Ennek ellenére Frans Timmermans és Guy Verhofstadt mégis azt akarják elérni, hogy ő legyen az európai főügyész. Emiatt beavatkoznak még a román igazságszolgáltatás működésébe is. A DNA-ról Romániában már többször megállapították, hogy Soros György érdekeit szolgálta.
Vágólapra másolva!

Laura Codruţa Kövesi öt éven át vezette a Nemzeti Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA).

Laura Codruţa Kövesi Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Ez idő alatt az intézmény a román belpolitikában a politikai ellenfelekkel és a nemzeti kisebbségekkel, különösen a magyarokkal való leszámolás eszközévé vált.

A DNA törvénytelenül együttműködött a hírhedt kommunista titkosszolgálat, a Securitate utódszervezetével, a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI).

A titkosszolgálatokat ellenőrző parlamenti bizottságot megkerülve a DNA jogellenesen szerzett meg a SRI által lehallgatott politikusokról hangfelvételeket, amiket később bírósági perekben használtak fel, szintén törvénytelenül.

A titkosszolgálatokat ellenőrző parlamenti bizottság elnöke, Claudiu Manda által nyilvánosságra hozott adatok alapján

2005 és 2016 között mintegy 6 millió román állampolgárt hallgattak le.

A SRI ezt úgy tagadta, hogy saját magát leplezte le: szerintük „csak" 300 ezer embert hallgattak le nemzetbiztonsági okokból.

Arról az Origo októberben számolt be részletesen, hogy az erdélyi magyar politikusok elleni lejárató hadjáratokban is felhasználták a DNA-t, hamisan korrupcióval, hivatali visszaéléssel és más dolgokkal vádolva meg a magyarság érdekeiért határozottan kiálló vezetőket.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád például azt nyilatkozta, hogy

Csíkszereda szintén igaztalanul megvádolt polgármestere, Ráduly Róbert pedig azt mondta:

a román igazságügyi rendszer az elmúlt másfél évben lezajlott, Brüsszelnek nem tetsző módosítások előtt olyan volt, mint a szovjet „igazságszolgáltatás".

Mindezek ellenére a brüsszeli bürokraták, élén Frans Timmermansszal, a bevándorláspárti szocialisták csúcsjelöltjével, és Guy Verhofstadttal, a szintén bevándorláspárti liberális EP-frakció vezetőjével,

aktívan támogatják Laura Codruţa Kövesi kinevezését a várhatóan 2020-ban létrehozandó Európai Ügyészség (EPPO) élére, főügyészi minőségben.

Frans Timmermans és Guy Verhofstadt Forrás: AFP/Origo

Természetesen a magyar baloldal és az általuk fizetett fake news sajtó is támogatja Kövesi kinevezését, annak ellenére is, hogy február 13-án idézést kapott a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyészségtől.

Kövesit hivatali visszaéléssel, vesztegetés elfogadásával és hamis tanúzással vádolják, amelyeket akkor követhetett el, amikor a DNA vezetője volt.

Pont egy évvel ezelőtt pedig a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) keretében működő Igazságszolgáltatási Tanács indított hivatalból vizsgálatot a DNA ellen.

A téma kapcsán interjút adott a külföldi francia közszolgálati rádiónak (Radio France International-RFI) Cătălin Rădulescu, a Román Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti képviselője.

Rădulescu azzal vádolta meg Frans Timmermanst, hogy

A politikus kijelentette, hogy nem ez az első eset amikor Timmermans beavatkozik Románia belügyeibe, ráadásul Magyarország, Lengyelország és Csehország esetében is így járt el.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy

Soros embere nyomást próbál gyakorolni a román igazságszolgáltatásra annak érdekében, hogy Kövesit felmentsék a vádak alól.

Rădulescu szerint ez azzal magyarázható, hogy a DNA volt vezetője és Timmermans kiváló személyes kapcsolatot ápolnak.

A képviselő ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy

Cătălin Rădulescu véleménye alapján nem szabad engedni, hogy egy olyan „bűnöző" vezesse a leendő Európai Ügyészséget, aki ellen 18 eljárás folyik.

A tisztségre egyébként pályázik két fedhetetlen múltú ügyész is, egy francia és egy német.

Gabriela Zoană, román szociáldemokrata párti európai parlamenti képviselő is

aggodalmának adott hangot a Kövesi-ügy kapcsán a Románia belügyeibe való beavatkozás miatt.

Zoană szerint

Az üggyel kapcsolatban a Mediafax román hírügynökségnek nyilatkozott az EP-képviselő.

Az egész úgy kezdődött, hogy Verhofstadt levelet írt Antonio Tajaninak, az Európai Parlament elnökének, amiben azt kérte:

gyakoroljon nyomást a román kormányra annak érdekében, hogy Kövesi pénteken mégis elutazhasson Brüsszelbe a főügyészi meghallgatásra.

A Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék (a legfelsőbb bíróság romániai megfelelője, Magyarországon Kúria) ugyanis szintén péntekre idézte be vallomástételre a DNA volt vezetőjét.

Ez ügyben Kövesi is halasztási kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszékhez (ÎCCJ), Tajaninak küldött levelében pedig Verhoftstadt is ezt követelte.

Gabriela Zoană véleménye alapján

Az európai parlamenti képviselő szerint Verhofstadt még mindig nem fogja fel: Románia nem azért lépett be az EU-ba, hogy végrehajtsa a brüsszeli bürokraták parancsait, hanem azért, mert egyenrangú tagja kívánt lenni az európai közösségnek.

A politikus nem érti, hogy az európai liberálisok EP-frakcióvezetője, hogy támogathatja Kövesit, mikor annak 18 bűnügyi aktában szerepel a neve.

Véleménye alapján

Verhofstadt meg akarja félemlíteni a román igazságszolgáltatásban dolgozókat.

Gabriela Zoană azt is hozzáfűzte: annak érdekében, hogy Kövesi részt vehessen az európai ügyészségi meghallgatásán,

Ezt azonban csak a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék adhatja ki, de azt nem fogja megtenni, mivel több ügyben is vádolják Kövesit.