Európai útlevél bevezetésével kampányolnak a német szociáldemokraták

német külügyminiszter Heiko Mass
Vágólapra másolva!
A bevándorláspárti politikája miatt zuhanórepülésben „száguldó" Németország Szociáldemokrata Pártja (Sozialdemokratische Partei Deutschlands-SPD) úgy próbálja a történelmi mélységben lévő, 14 és 17 százalék között mozgó népszerűségét feltornászni a májusi európai parlamenti választásokra készülve, hogy egységes európai útlevél bevezetésével kampányol.
Vágólapra másolva!

Az egységes európai útlevéllel való kampány egyelőre a Twitteren fut - írja a Deutsche Welle (DW).

A német szociáldemokraták több fontos politikusa, így

Heiko Mass külügyminiszter, és Katarina Barley igazságügyi miniszter is ilyen jellegű fiktív útlevelet „készített" magának.

Az új német törvényeknek megfelelően persze

nemcsak nők és férfiak lehetnek a dokumentum tulajdonosai, hanem más neműek is.

Erre jó példáként szolgál Jan Böhmerman baloldali humorista „útlevele".

Jan Böhmermanról még azt érdemes tudni, hogy 2016-ban miatta robbant ki diplomáciai botrány Németország és Törökország között, ugyanis Recep Tayyip Erdogan török államfőt – viccből - zoofíliával, konkrétan kecskékkel való közösüléssel vádolta meg.

Az igazságügyi miniszternek és a humoristának az útlevelében valamiért egy kannabisz is szerepel, aminek a fogyasztása amúgy nem legális Németországban.

Az útlevél kétnyelvű, német-angol, az állampolgárság/nemzetiség kategóriában pedig „európait" ír.

A nemzeti identitás meghaladását, szélsőséges esetben annak az eltörlését kívánó, egyébként bevándorláspárti SPD amúgy össze is keveri a két fogalmat, mert

míg németül állampolgárságot (Staatsangehörigkeit) írnak, addig angolul nemzetiséget (Nationality).

Az európai útlevél ötlete nem az SPD-től származik, azt az osztrák Bilderbuch nevű zenekartól kölcsönözték.

Az egységes európai identitás megteremtéséért szintén kiálló osztrák zenekar vasárnap „#Europa22" cím alatt megfogalmazott egy kezdeményezést, és írtak hozzá dalt is.

A dalban természetesen a határok nélküli világ gondolata mellett állnak ki, amely által – szerintük – „könnyebben terjedhet a szabadság".

A Bilderbuch zenekar tudatosan időzítette a dal megírását az EP-választási kampányra.

Így akarják támogatni a migránsokat befogadó, egységes kontinenst, amiben megjelenik az Európai Egyesült Államok víziója.