Milliárdokat ad Brüsszel Soros Györgynek és álciviljeinek

Horizontal
EU Commission president Jean-Claude Juncker (L) greets George Soros, founder and chairman of Open Society, ahead of their bilateral meeting at the EU headquarters in Brussels on March 20, 2015. AFP PHOTO / JOHN THYS (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Megérte Soros Györgynek több millió eurót elköltenie az Európai Unióban, különösen a Bizottság tagjainál történő lobbizásra, több mint 20 alkalommal találkoznia az Európai Bizottság vezetőivel, valamint állandó lobbistákat delegálni az EP-be és a Bizottsághoz. Az amerikai tőzsdespekulánsnak sikerült most elérnie, hogy a tervezettnek mintegy háromszorosára emelnék "a demokratikus értékeket védő", főként a Soros-birodalom részét képező civil szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament (EP) mai strasbourgi plenáris ülésen elfogadott határozat értelmében.
Vágólapra másolva!

A 426:152 arányban jóváhagyott jelentés értelmében az EU következő hétéves költségvetésében 1,8 milliárd eurót különítenének el az Európai Jogok és Értékek nevű új program számára az Európai Bizottság által eredetileg tervezett 642 millió euró helyett.

Strasbourg, 2018. szeptember 12. Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger


A program létrehozása és finanszírozása kapcsán még a másik uniós társjogalkotó szervnek, a tagországok kormányait tömörítő tanácsnak is ki kell alakítania az álláspontját, utána kezdődhetnek meg az intézményközi tárgyalások.

Soros személyesen és lobbistáin keresztül is rendszeresen egyeztet az Európai Bizottsággal

Ahogy korábban a Magyar Idők alapján az Origo is megírta: A nyilvánosan elérhető adatok szerint több mint 20 alkalommal volt hivatalos találkozója Soros Györgynek a legfontosabb uniós biztosokkal azóta, hogy Juncker 2014. november 1-jén hivatalba lépett. A bizottság naptárából vagy éppen Sorosék közösségi oldalai alapján kijelenthető, hogy az Open Society European Policy Institute EP-akkreditációval rendelkező

12 lobbistája 52 alkalommal, vagyis szinte heti rendszerességgel találkoznak a bizottság képviselőivel.

EU Bizottság vezetője, Jean-Claude Juncker (L) szívélyesen üdvözli Soros Györgyöt Forrás: AFP/John Thys

A Magyar Idők talált egy listát, ami a 2014 novembere óta tartott találkozókat foglalja össze az Európai Bizottság biztosaival, kabinettagjaival vagy főigazgatóival; az alacsonyabb szintű munkatársakkal végzett egyéb lobbitevékenységekről az Európai Bizottság nem tesz közzé információkat.

A negyvenöt találkozóról készített feljegyzés között pikáns adatokra is bukkantunk:

Franz Timmermansszal és Jean-Claude Junckerrel 2015 óta rendszeresen egyeztettek az EU ügyeiről, kiemelten a migrációs helyzetről, na és persze Magyarországról is.

Eurómilliói mentek el Sorosnak a EU-lobbira, most visszajött

A Magyar Idők azt is írja, hogy Soros szervezete egészen elképesztő módon szivárgott be az Európai Parlamentbe. Izgalmas látni, hogy az Open Society Foundations tagjai, bár már 2008-tól jelen voltak Brüsszelben,

igazán csak a 2014-es választásokra fókuszálva aktivizálták magukat, majd pedig a migrációs hullám kezdetekor kapcsoltak turbófokozatra, és lett hivatalos akkreditációval rendelkező tucatnyi lobbistájuk, akik naponta jártak be a parlamentbe.

Franz Timmermansszal, az EB alelnökével is rendszeres kapcsolatban állt a Soros-birodalom. Forrás: AFP/Martijn Beekman

Csak 2016. január 1. és december 1. között a lobbizási költségek a hivatalos adatok szerint 2 250 000 és 2 499 999 euró közötti összeget tettek ki, ekkor a tizenhét lobbista közül tíz akkreditációval is rendelkezett.

2017-ben újabb két lobbistával bővült a csapat, akik ötvenszer (!) jártak a bizottság vezetőinél.

Soros zsebében van az EP-képviselők harmada

Az Európai Parlament mai döntésén nincs mit csodálkozni, hiszen mint emlékezetes, létezik egy lista a Soros-féle Open Society Foundation (OSF) belső adatbázisából, amelyen a milliárdoshoz közeli európai parlamenti (EP) képviselők szerepelnek.

A lajstromban "megbízható szövetségesek" címke alatt olvashatók a döntéshozók nevei, ebből kiderül, hogy Soros György 226 politikusnál bír valamilyen befolyással az összesen 751 képviselőt tömörítő EP-ből.

Ezzel Sorosé a legnagyobb frakció az Európai Parlamentben, hiszen a zsebében van az EP-képviselők egyharmada.