Tovább mentegeti Sargentinit az ellenzéki propagandasajtó

Judith Sargentini
Brüsszel, 2017. december 7. Az Európai Parlament (EP) által közreadott kép Judith Sargentiniről, az Európai Parlament zöld párti frakciójának holland képviselőjéről az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott meghallgatásán Brüsszelben 2017. december 7-én. (MTI/Európai Parlament/Dominique Hommel)
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo arról beszámolt, óriási felháborodást váltott ki hazánkban, hogy a válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító Judith Sargentini holland európai parlamenti képviselő január 28-i, az Amszterdami Egyetem jogi karán tartott előadásáról mondvacsinált okokra hivatkozva egyszerűen kidobatta az Echo TV munkatársait, ráadásul az ott jelenlévő magyar nagykövet kérdéseire sem válaszolt. A magyarországi fake news média először az Echo TV stábjának a kidobása ürügyén mosdatta Sargentinit, most pedig dr. Kocsis András nagykövettel kapcsolatban teszi, akinek nem volt hajlandó válaszolni.
Vágólapra másolva!

A magyar sajtó-, szólás- és a véleménynyilvánítási szabadságért állítólag „aggódó", a bevándorláspárti spekuláns pénzéből működő hazai Soros-média

ismét megpróbálta mentegetni Sargentinit.

Mint köztudott, a jogi végzettséggel nem rendelkező, szélsőbaloldali nézeteket valló, erősen bevándorláspárti holland politikus a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott előadást múlt hétfőn az Amszterdami Egyetem jogi karán.

A sajtónyilvános eseményről először

mondvacsinált okokból kidobatta az Echo TV stábját, majd néhány perc elteltével ismét botrányt okozott, mivel nem volt hajlandó szóba állni dr. Kocsis András hágai magyar nagykövettel.

A hazánk érdekeit Hollandiában képviselő diplomata a következőket mondta Sargentininek: Az előadása tele volt hazugságokkal és félrevezetéssel, és tényszerűen hamis kijelentésekkel, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy az Európai Parlamentnek saját szabályait kellett megszegnie, hogy elfogadja ezt a döntést, miközben az előadás a jogállamiság fontosságáról szólt.

Dr. Kocsis András szerint az EP-képviselőnek erre az volt a „válasza", hogy:

A Soros-média először - egy hét késéssel - az Echo TV munkatársainak a kidobása miatt kezdte el mentegetni Sargentinit, kedden pedig a hágai magyar nagykövettel való botrányos viselkedése kapcsán teszi ugyanezt.

A magyarázat ezúttal az volt: a nagykövet nem tett fel kérdést. Ugyanakkor érdekes módon azt - kénytelen-kelletlen - a fake news-gyárak is elismerik, hogy Sargentini kijelentette: nem hajlandó vitatkozni a magyar kormány tagjaival.

Emlékeztessünk: az ő feladata egy független jelentés összeállítása lett volna. Most már a látszatra sem ad.