Az Európai Bizottság mentegeti az etikátlanul kampányoló Timmermanst

Sargentini jelentés, Orbán ellen felszólalók
Frans Timmermans- Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége
Vágólapra másolva!
Iránymutatást adott ki az Európai Bizottság arra vonatkozóan, hogy a biztosok részt vehetnek-e az EP-kampányban. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter levélben Jean-Claude Junckernak, a bizottság elnökének írt levelében azt írta, hogy Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét, az Európai Szocialisták (PES) választási csúcsjelöltjét ki kell vonni a bizottság munkájából arra az időre, amíg aktívan részt vesz az európai választási kampányban. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán újságíróknak azt mondta, hogy Timmermans eddig is aktívan közreműködött a bevándorláspárti javaslatok előkészítésében, így nyilvánvaló, hogy Timmermansszal akarják végrehajtani a Soros-tervet. Az EP most Timmermanst mentegeti.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság iránymutatást adott ki arról, milyen etikai normák vonatkoznak a májusi európai parlamenti választások kampányában szerepet vállaló uniós biztosokra.

Ahogy az Origo is megírta, erre azért volt szükség, mert Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, az Európai Szocialisták (PES) választási csúcsjelöltje

aktívan és etikátlanul kampányol.

Az EP azt írja, hogy a bizottság etikai kódexe lehetővé teszi, hogy a biztosok, akár elnökjelöltként részt vehessenek az EP-választási kampányban - közölte szerdán az uniós bizottság.

Mint közölték, az uniós bizottság 2018 januárjában módosította a magatartási kódexet annak érdekében, hogy az uniós biztosok - akár az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó csúcsjelöltként - tevékenyen részt vehessenek az európai parlamenti választási kampányban anélkül, hogy ideiglenesen le kellene mondaniuk a bizottságban betöltött tisztségükről.

Frans Timmermans - Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Forrás: Hirado.hu

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság nem talál kivetnivalót abban, hogy az egyik befolyásos tagja azon európai pártszövetség 'csúcsjelöltje',

– ezt még a nap folyamán mondta, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A nap folyamán Halász János a Fidesz-frakció szóvivője szerdán újságíróknak azt mondta, hogy

Soros György és hálózata Timmermanst akarja látni az Európai Unió élén,

mert vele akarják megvalósítani és felgyorsítani a "Soros-terv" végrehajtását.