A nemzetközi koalíció őrjárata ellen elkövetett merényletben többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Robbantásos támadást követtek el az Egyesült Államok vezette nemzetközi terrorellenes koalíció egyik őrjárata ellen az észak-szíriai Manbídzs városában, legalább 16 ember meghalt - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja, az OSDH civil szervezet.
Vágólapra másolva!

A támadást elkövetését az Iszlám Állam vállalta a szócsövén, az Aamák hírügynökségen keresztül. A szélsőségesek közölték:

egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát.

Az OSDH szerint a város központjában lévő egy étterem elleni támadásban legalább két külföldi katona meghalt. Egy amerikai tisztviselő azonban azt mondta, hogy négy amerikai van a halálos áldozatok között. Később a nemzetközi koalíció is megerősítette a Twitteren, hogy amerikaiak haltak meg, de nem közölte, hányan.

A Twitteren közzétett felvételek szerint

a támadást egy étteremnél hajtotta végre a merénylő.

A robbantás pillanatáról már kering egy videó a világhálón, a támadás következményeiről készült képeken pedig egy kiégett épület látszik betört ablakokkal, vér- és füstfoltokkal a falon.

A robbantásnak kilenc civil halálos áldozata van,

a többi halott a koalíciós katonákat kísérő helyi kurd-arab milícia tagja volt.
Tíz civil és egy koalíciós katona sebesült meg a támadásban, többek állapota válságos, ezért félő, hogy a halottak száma növekedni fog.

Az OSDH megjegyezte, hogy a támadás helyszínének a környéken orosz katonai rendészek is járőröznek.

Ez volt az első alkalom, hogy öngyilkos merényletet követtek el a nemzetközi koalíció ellen, és az első robbantásos támadás azóta, hogy Washington december végén bejelentette: kivonja csapatai Szíriából - jegyezték meg hírügynökségek.