Szőrbenövésre gyanakodott, de kiderült, hogy egy ritka rákbetegségben szenved

Michael Crocteau, ritka rákbetegség
Vágólapra másolva!
A 21 éves Michael Croteau egy hétköznapi szőrbenövésre gyanakodott a jobb combján, de kiderült, hogy az egy ritka rákbetegségnek a tünete. Az egyetemi hallgató feszülést is érzett a térdében és combjában, de nem foglalkozott vele, amíg nővérként dolgozó édesanyja, Susan Williams nem kezdett el aggódni. 
Vágólapra másolva!

A fiatal férfi Karácsonyra tért vissza anyjához, amikor utóbbi észrevette, hogy

a szőrbenövés nőtt és fertőzöttnek látszott.

A dallasi Southwestern Medical Centerbe utalták a bőrgyógyászatra, ahol az orvosok egy nagyon ritka rákbetegséget diagnosztizáltak nála, egymillió emberből csak egy küzd ilyen betegséggel - olvasható a brit Metro oldalán.

Michael esetében több száz daganat fejlődött ki a csontjában, az izmában és a jobb combjának szövetében is.

A fiatal férfi szeptemberben vett észre egy kidudorodást a jobb combja külső részén. Elmondta, hogy nyomást érzett a bőre alatt. Elkezdett megváltozni a színe és azt hitte, hogy egy befelé nőtt szőrszálról van szó. Meg is piszkálta, de nem talált semmiféle szőrszálat.

Michael elmondta, hogy eléggé kiakasztotta, és egy igazi sokként élte meg, amikor megtudta, hogy mi is ez.

Sosem gondolta volna, hogy ez megtörténik vele, főleg ebben a korban.

Forrás: Twitter/RushReads

Felmerült az amputáció lehetősége is, de ezt egy ortopédorvos kizárta. Egy houstoni orvos szájon át adagolt kemoterápiát és sugárkezelést javasolt.

Ez a kezelés nem tudja kigyógyítani a begegségből, de az orvosok célja az volt, hogy megállítsák a tumor növekedését.

Ez a betegség annyira ritka, hogy nincsenek autentikus kutatások sem a lehetséges kezeléssel kapcsolatban.

Michael orvosa azt nyilatkozta, hogy az egyik lehetséges opció a lábának amputálása lehetett volna csípőtől lefelé, vagy csak megfigyelni és reménykedni, hogy a tumor nem nő és terjed tovább. Szerinte nincs gyógymód.

A diagnózis óta eltelt egy év, és Michael családja arra összpontosít, hogy a fiú hátralévő életét a lehető legjobban kihasználja. Egy GoFundMe oldalt is létrehoztak kezelésének támogatása céljából.

A tumor szerencsére nem nőtt tovább, de az orvosok két kisebb foltot fedeztek fel Michael tüdejében.

Nagyon lesújtó, hogy nincsen gyógymód egy 20 éves fiatal számára, aki éppen csak most fejezte be a középiskolát - nyilatkozta az anya. Hozzátette, hogy nem tudják mennyi ideje van hátra gyereküknek. Lehet egy hónap de az is, hogy akár hat év. Mindig a betegséggel fog együtt élni, amely a legkeményebb része a család életének.

Nehéz megondani, hogy mi lesz, mert nincs sok kutatás a betegségemmel kapcsolatban. Próbálok nem erre gondolni és minden nap a lehető legjobban élni, de mindig ott van a fejemben a "mi van ha" - mondta a ritka rákbetegségben szenvedő Michael Crocteau, aki egyébként a Kilgore College hallgatója, hozzátéve, hogy a korai felismerés kulcsfontosságú lehet a betegségek kezelését illetően.