Nyaka köré tekert kötéllel hazudik a rendőröknek az Empire színésze

Actor Jussie Smollett Appears Outside Of Court After It Was Announced That All Charges Have Been Dropped Against Him GettyImageRank2
CHICAGO, ILLINOIS - MARCH 26: Actor Jussie Smollett after his court appearance at Leighton Courthouse on March 26, 2019 in Chicago, Illinois. This morning in court it was announced that all charges were dropped against the actor. Nuccio DiNuzzo/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A chicagói rendőrség több száz oldalnyi iratot és közel 70 órányi videofelvételt hozott nyilvánosságra az utóbbi hónapok egyik legsúlyosabb amerikai baloldali botrányáról.
Vágólapra másolva!

A hatóságok nyilvánosságra hoztak többek között olyan testkamerás felvételeket, amelyeken jól látható, hogy a Jussie Smollett elleni „támadás” után felkeresték az otthonában, ahol a színész egy kötéllel a nyaka körül illusztrálta a soha meg nem történt bűncselekményt, amiben azt hazudta a rendőröknek, hogy rasszista-trumpista fehérek támadták meg.

Az arca persze ki van takarva, de például elmondta azt is, hogy a „nyaka köré tekerték a kötelet”, illetve hogy „fehérítővel öntöttek le”. Amikor pedig

a rendőrök mondták neki, hogy egyébként felvesznek mindent, amit mond, a felvételekhez szokott sorozatszínész meglehetősen érdekes módon azt mondja, hogy „nem akarom, hogy lefilmezzenek”.

A fehér és Trump-ellenes csalást április elején egyszer már ejtették rendkívül felháborító körülmények között, ugyanakkor múlt pénteken egy helyi bíró kinevezett egy különleges ügyészt, hogy vizsgálja meg Cook megye ügyészi hivatalának korábbi elfogult döntését.

Jussie Smollett Forrás: AFP/2019 Getty Images/Nuccio Dinuzzo

A baloldaliak szerint büntetlenül lehet hergelni a fehérek és Donald Trump ellen

Jussie Smollett, az Empire című sorozat színésze januárban állította azt, hogy rasszista támadás áldozata lett, amit Donald Trump elnök támogatói hajtottak végre: többek között kötelet tekertek a nyaka köré, és fehérítővel öntötték le. Nos, nem sokkal később viszont kiderült, hogy mindenben hazudott, az egész balhét ő maga rendezte meg. A rendőrség le is tartóztatta.

Azonban a hatóságok nyilvánvaló félrevezetése és a tonnányi bizonyíték ellenére – többek között kiderült, hogy az egyik támadóval együtt dolgozott a sorozatában, illetve megtalálták náluk a kötelet és a vegyszereket is, mindezek tetejébe még be is ismerték a bűncselekményt –, ejtették az összes vádat a nyíltan meleg, LGBT-aktivista fekete színész ellen.

Mindenki csak fogta a fejét, hogy ez mégis hogyan történhet meg, de azóta tényszerűen bizonyítottá vált, hogy Soros György egyik kitartott ügyésze, egy bizonyos Kim Foxx, Illinois állam Cook megyéjének „progresszív” államügyésze és a baloldali Demokrata Párt elitje áll az egész mögött.

Itt tehát nem csak egy elfogult ügyész áskálódásáról van szó, aki szembeköpte a saját szakmáját, az igazságszolgáltatást, bekerült a képbe az előző amerikai elnök, a baloldali Barack Obama és felesége is, akivel annyira jó kapcsolatban vannak, hogy még közös fellépésük is volt Smollettel, illetve a First Lady egyik korábbi közeli tanácsadója és kabinetfőnöke is. Ő egy bizonyos Tina Tchen nevű ügyvéd, korábbi chicagói ügyész.

A szálak pedig egészen hihetetlen módon futottak össze a Donald Trump, a jobboldali-konzervatív támogatói ellen hergelő színész ügyében.

Először is tudni kell, hogy Jussie Smollett és a családja bejáratos nemcsak a baloldali Demokrata Párt vezetésébe, de még Barack Obama elnöksége idején, voltak is nála látogatóban a Fehér Házban. A testvérei pedig rendszeresen részt vesznek a demokraták kampányaiban.

Obamáékon keresztül jött képbe Tina Tchen is, aki amellett, hogy az országos politikában is elég befolyásosnak számít, természetesen korábbi munkahelyén, Chicagóban is megvoltak a kapcsolatai. Egész pontosan különösen jó barátságot ápol a mára már leváltott Rahm Emanuel demokrata polgármester feleségével, Amy Rule-lal. Ez annyit jelent, hogy hivatalos tisztség nélkül is bejáratos volt a városházára és a legfelsőbb vezetéshez, az ügyészekhez, mindenkihez.

A vádak ejtésére pedig érdekes módon az után került sor, hogy Tina Tchen e-mailen keresztül megkereste Kim Foxxot,

miszerint Smollett családjának „meg nem nevezett problémái vannak a nyomozással”. De később az is kiderült, hogy nemcsak e-mailben, hanem sms-ben is beszéltek Foxxszal. Az ügyész többek között azt írta a tanácsadónak, hogy beszélt Johnson felügyelővel (Eddie Johnson felügyelő a helyi rendőrségtől, aki vitte az ügyet), és sikerült meggyőznie, hogy az ügyet próbálja meg átadni az FBI-nak.

Tina Tchen Forrás: AFP/2018 Getty Images/Monica Schipper

De napvilágra kerültek olyan üzenetek is, amiben Kim Foxx egy meg nem nevezett Smollett családtagnak azt írta, hogy már beszélt a felügyelővel, és dolgozik a megoldáson, ha pedig fejlemény van, akkor értesíti. Erre a bizonyos családtag azt írta, hogy „Úristen! Az óriási győzelem lenne!” Foxx erre azt válaszolta, hogy nem garantálhat semmit, de megtesz minden tőle telhetőt.

És hogy miért akarták, hogy az FBI-hoz kerüljön az ügy? Kim Foxx ezzel kapcsolatban azt mondta a sajtónak, hogy a családnak ugyan nincs kétsége a nyomozás minőségét illetően, de szerintük az FBI diszkrétebben tudná kezelni az ügyet.

Végül pedig a vádakat ejtették. Nem konkrétan Kim Foxx, ugyanis időközben ő összeférhetetlenség miatt átadta az ügyet az első asszisztensének, Joseph Magatsnak. De természetesen itt ne legyen kétségünk afelől, hogy ki is hozta meg a döntést. Viszonylag kevés munkahelyen engedhető meg, hogy a beosztott szembemenjen a főnökével.

És vajon ki lehet az az ember, aki összeköti Kim Foxxtól Michelle Obamáig az egész társaságot?

Igen, Soros György. És persze fia és örököse, Alex Soros.

A Politico már három éve részletesen megírta, hogy a bevándorláspártiak és a szélsőliberális píszí-lovagok önjelölt királya hogyan hálózta be vagyonával az amerikai igazságszolgáltatást. Ebben az elemzésben pedig külön meg is említik Kim Foxxot, akinek 2016-ban sikerült legyőznie az addigi államügyészt, Anita Alvarezt. Csakhogy ez sem elsősorban a két szép szeméért sikerült, hanem mert a minden választás sarokkövének számító anyagiakkal nem kellett törődnie. Soros György ugyanis egy 408 ezer dolláros, tehát 117 milliós forintos támogatással dobta meg a Foxx kampányához létrehozott, úgynevezett politikai akcióbizottságot (PAC), ami egy sajátos amerikai választási képződmény, és amin keresztül adományokat és támogatásokat lehet gyűjteni a kampányokhoz.

Kim Foxx Forrás: AFP/2019 Getty Images/Nuccio Dinuzzo

Soros 2014 után kezdte el támogatni a „progresszív” jelölteket az igazságszolgáltatásban, miután beindult a Black Lives Matter (BLM) mozgalom, ami azért jött létre, mert szerintük a feketéket nem kezeli egyenlőkként az amerikai igazságszolgáltatás. A 2016-os választáson ezt a hullámot meglovagolva az afroamerikai Foxx azt a fehér bőrű Anita Alvarezt győzte le, aki akkor épp elég komoly össztűz alatt volt, amiért egy chicagói rendőr agyonlőtt egy fekete tinédzsert.

Soros György először 330 ezer dollárt adományozott saját zsebből még a választások előtt, miután pedig Foxx győzött, még 75 ezret utalt át az új államügyésznek.

Alex Soros, a szélsőbaloldali milliárdos fia pedig úgy kötődik az ügyhöz, hogy Kim Foxx többek között előadóként állandó résztvevője a trónörökös rendezvényeinek. Vélhetően a bőkezű anyagi támogatást illik is valahogy meghálálni az ügyésznő részéről. Másrészt pedig a BLM-mozgalomnak köszönhetően felemelkedett ügyészektől kimondatlanul ugyan, de elvárható, hogy a feketéket nemhogy hátrányosan ne kezeljék, de még kivételezzenek is velük.

Miután pedig Soros György már hobbiszinten költ több tízmillió dollárt az amerikai (és más külföldi) választások befolyásolására, érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt évtizedekben mennyivel támogatta a demokrata kampányokat. Például Barack Obamának is ő volt az egyik legnagyobb szponzora, 2004 és 2012 között összesen 27,5 millió dollárral, tehát közel 8 milliárd forinttal toldotta meg a demokrata PAC-eket, ennél többet nagyon sokáig nem költött senki. És azóta sem fogta vissza magát különösen.

A recept tehát röviden a következő:

Volt egy nem különösebben sikeres tévés sorozatszereplő, aki a hatóságokat átverve uszított az amerikai elnök és a fehérek ellen, de mivel ő is és a családja is szoros kapcsolatokat ápolnak a Demokrata Párttal, azon belül is az Obamákkal és legfőbb szponzorukkal, Soros Györggyel és fiával, bármi megoldható. Ehhez szükség lesz egy, a Black Lives Matter-hullámon és Soros György pénzén felemelkedett, demokratákhoz húzó és befolyásolható államügyészre, akit úgy próbálnak még inkább a „helyes irányba” terelni, hogy bevetik az Obamák befolyásos bizalmasát is.

És voilá, Jussie Smollett felmentve. Így működik a sorosista igazságszolgáltatás.

A második kör pedig most kezdődik, egy új, különleges ügyésszel.