Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Heves vihar pusztított Nepálban, ketten meghaltak, sokan megsérültek

Vágólapra másolva!
Heves vihar pusztított Nepál délnyugati részén, a vihar fákat és villanypóznákat csavart ki, épületeket rongált meg, legkevesebb két ember életét vesztette, és többtucatnyian megsérültek - közölték helyi tisztségviselők pénteken.
Vágólapra másolva!

A nepáli vészhelyzeti központ szóvivője elmondta, hogy mintegy 100 ember sérült meg a vihar következtében, közülük 18-an szorultak kórházi ápolásra,

egy személy még mindig válságos állapotban van.

Az áldozatok száma várhatóan emelkedni fog, ugyanis a helyi hatóságok még információkat gyűjtenek a vihar által sújtott településektől.

A vihar csütörtökön, a késői órákban csapott le Nepál délnyugati, Indiával szomszédos területeire.

A heves esőzés és széllökések károkat okoztak lakóépületekben, járművekben, több helyen leszakadtak az elektromos vezetékek is. A kidőlt fák és villanypóznák utakat zártak el, ez sok esetben nehezíti a mentési munkálatokat.

Nepálban gyakran fordulnak elő természeti katasztrófák, különösen a júniustól szeptemberig tartó monszunidőszakban.

A dél-ázsiai országban évente emberek százai vesztik életüket a monszunesők okozta áradások és földcsuszamlások következtében.

Idén március végén, Nepál történetében először egy tornádó csapott le az ország délkeleti részére, a katasztrófának 30 halálos áldozata és több száz sérültje volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről