A francia rendőrség csak asszisztál a zsidóellenes muszlim tüntetésekhez

Vágólapra másolva!
Halál Izraelre - skandálták zavartalanul Párizsban a hírhedt Izrael-ellenes terrorista, Georges Ibrahim Abdallah szabadon bocsátása érdekében szervezett tüntetésen. A tüntetést a párizsi rendőrkapitányság gond nélkül engedélyezte, holott tudnia kellett, hogy azon Izrael- és zsidóellenes gyűlöletbeszéd is elhangzik majd.
Vágólapra másolva!

Taieb Yohann, a Lemondejuif.info hírportál igazgatója Twitter-üzenetében osztotta meg a tüntetésről készült videót, ahol jól hallhatók az Izrael és a zsidók elleni rigmusok. Az AJC Paris, az amerikai zsidók legfontosabb európai érdekképviselete szintén Twitter-üzenetben hívta fel a figyelmet a felháborító rendezvényre, kiemelve, hogy a szélsőbaloldali gyűlöletkampányt a párizsi rendőrség engedélyezte, holott az egyértelműen törvényellenes.

Georges Ibrahim Abdallah - akinek szabadon bocsátásáért a tüntetést szervezték-, a Franciaországban is működő, kommunista-marxista ideológiájú Libanoni Fegyveres Forradalmi Frakció vezetője, jelenleg pedig életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.

Abdallah radikális politikai elkötelezettsége már a 70-es években egyértelmű volt. Először a szélsőséges Szíriai Szocialista Nemzeti Párthoz csatlakozott, majd a terrorista szervezetként működő Palesztin Felszabadítási Népfront (FPLP) tagja lett. Abdallah volt az egyik értelmi szerzője és kegyetlen végrehajtója annak a terrorista merényletnek, amely 1982-ben sokkolta a világ közvéleményét.

Ekkor gyilkolták meg Charles R. Ray Párizsba akkreditált amerikai katonai attasét, Yacov Barsimentov izraeli diplomatát, és súlyosan megsebesítették Robert Onan Homme strasbourgi amerikai konzult.

Az FPLP párizsi vezetőjeként Abdallah aktívan részt vett a merényletsorozat kidolgozásában. 1984-ben tartóztatták le Lyonban, majd 1987-ben életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Szabadulása a francia jog szerint 1999-től lehetséges lenne, azóta a balliberális jogvédő szervezetek, különféle álcivil szervezetek folyamatosan követelik a kegyetlen terrorista szabadon bocsátását, amit a francia ügyészség folyamatosan megakadályoz, tekintettel arra, hogy Abdallah különös veszélyt jelent a francia társadalomra.

A párizsi rendőrség az ügy ismeretében is gond nélkül engedélyezett tehát egy olyan tüntetést, amelyen Izrael- és zsidóellenes uszító gyűlöletbeszédet lehetett folytatni. Sajnálatos módon ez is illeszkedik abba az érthetetlen és tragikus folyamatba, ahogy

a francia hatóságok tétlenül nézik a franciaországi antiszemitizmus mind szélesebb körű elterjedését.

Az Origo folyamatosan nyomon követi ezeket a brutális támadásokat, így például megírtuk, amikor a világhírű filozófust, Alain Finkielkrautot érte több durva antiszemita támadás, vagy amikor nyugdíjas szomszédját ölte meg különös kegyetlenséggel egy muszlim férfi, csak azért, mert a nő zsidó volt.

A jelenség nem áll meg Franciaország határainál, nemrégiben arról számoltunk be, hogy antiszemita migránsok tartottak Izrael-ellenes tüntetést Németországban. Ez a videó pedig azt mutatja, hogy már Londonban is Izrael-, zsidó- és keresztényellenes tüntetéseket tartanak.

Az új típusú antiszemitizmus szakértők szerint szorosan összefügg a nagyszámú muszlim migránsok Európába áramlásával és a Palesztinát támogató baloldali erők nyugat-európai erősödésével.