Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kereszteket takartak le egy olasz temetőben, hogy ne sértsenek más vallásúakat

temető, kereszt
On the eve of All Saints' Day preparations get underway in Rakowicki Cemetery in Krakow. Ahead of the 1st November, All Saints Day, many people pay respects to dead family members, clean their family tombs, and many flowers and candles are placed on top of tombs. The 1st of November in Poland is a day off from work, and many people travel to visit the graves of their loved ones. On Wednesday, October 30, 2018, in Krakow, Poland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egy olaszországi temetőben fekete lepedővel takarták le a kereszteket annak érdekében, hogy a nem keresztény embereket ne sértsék meg. A jobboldali olasz politikusok felháborodtak a történteken – írja a 888.hu a II.Giornale olasz lap beszámolójára hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A 7000 lakosú Pieve di Centóban most a temetői kereszteket, korábban pedig a templomokban takarták le a római katolikus szimbólumokat,

amikor más vallású emberek látogatták az imaházat.

Az eset számos jobboldali olasz politikus felháborodását eredményezte, köztük a Forza Italia képviselője, Galeazzo Bignami azt mondta: a takarás nemcsak a keresztény értékek iránti tiszteletlenség, de ezzel a halottak emlékét is meggyalázták.

– tette hozzá Bignami.

A kép illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Artur Widak

Az ügy „ideológiai delíriumként” jellemezhető – ezt már az Olasz Testvérek (Fratelli d'Italia) vezetője, Giorgia Meloni mondta, akit szintén megdöbbentett a keresztek letakarása. Az üggyel kapcsolatban Matteo Salvini olasz belügyminiszter még nem nyilatkozott, de valószínűleg ő sem támogatja a keresztek letakarását, hiszen pont ő volt az, aki 2018-ban egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlésnek, amely szerint

minden közintézményben jól látható helyre kell kifüggeszteni egy feszületet.

Ilyen akció nem most fordult elő először Olaszországban. 2016-ban az ország akkori miniszterelnöke, Matteo Renzi az iráni elnök, Hasszán Rohani látogatásakor letakartatta a Museo Capitolinit a keresztény jelképek miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről