Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Brüsszelnek meg kell szüntetnie az anonim migránskártyákat

migráns, bankkártya
Névtelen bankkártyáját mutatja meg egy iráni migráns
Vágólapra másolva!
Brüsszelnek meg kell szüntetnie az Európa területére érkező illegális bevándorlóknak szóló migránskártyaprogramot – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy ezeken a bankkártyákon annak ellenére nem szerepel név, hogy az európai polgároknak szigorú szabályoknak kell megfelelniük, és éppen a pénzmosás, valamint a terrorizmus finanszírozásának megakadályozásáért nem lehet anonim bankkártyájuk. A Fidesz EP-képviselőjének tájékoztatása alapján ráadásul "dübörög a program", hiszen márciusban minden eddiginél több, 69 ezer pénzzel feltöltött kártyát osztottak ki "döntően katonakorú" migránsoknak.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus kifejtette, hiába várják az emberek hosszú ideje, az Európai Bizottság vezetői továbbra sem hajlandóak őszinte válaszokat adni az anonim migránskártyákkal kapcsolatban.

– emelte ki.

Névtelen bankkártyáját mutatja meg egy iráni migráns Forrás: Nova24TV

Deutsch Tamás hangsúlyozta, ez is azt erősíti, hogy a bevándorláspárti brüsszeli bürokratáktól el kell venni, a nemzeti kormányoknak vissza kell adni a migráció kezelését.

A brüsszeli vezetés felelőtlen színjátéka a migránskártyákkal azzal vette kezdetét, hogy "jól ismert brüsszeli testtartással", nemes egyszerűséggel letagadták a programot

- közölte a Fidesz EP-képviselője, aki szerint miután kiderült, hogy ez "szemen szedett hazugság", hosszú hónapokon keresztül titkolózni kezdtek.

Kiemelte, a titkolózást követően beismerték, hogy az "Európai Bizottság, ki tudja milyen felhatalmazás alapján, ki tudja milyen jogi háttérrel, de támogatja" és legkevesebb 50 milliárd forintnak megfelelő összeggel finanszírozza a programot,

amelynek keretében az EU területére érkező, menekültkérelmet benyújtó, de egyáltalán nem biztos, hogy a menekültstátust elnyerő emberek havi 500-1500 euróval feltöltött migránskártyát kapnak.

Forrás: Origo

Deutsch Tamás felhívta a figyelmet arra is, hogy ezeken a bankkártyákon annak ellenére nem szerepel név, hogy az európai polgároknak szigorú szabályoknak kell megfelelniük, és éppen a pénzmosás, valamint a terrorizmus finanszírozásának megakadályozásáért nem lehet anonim bankkártyájuk.

Deutsch Tamás magyar politikus, a Fidesz alapító tagja Fotó: Polyak Attila - Origo

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, a brüsszeli bürokraták akkor sem mondtak igazat, amikor azt állították, a migránskártyák csak Görögországban használhatók, hiszen azok ott vannak mindenhol Nyugat-Európában, ahogy a Balkánon és a Magyarországon elfogott Haszán F.-nél is.

Mindezek mellett érthetetlennek nevezte, hogy az Európai Bizottság miért tart sikeresnek olyan programot, amelynek keretében úgy finanszírozzák az illegálisan Európába érkezőket, hogy nem néznek utána, kiket köröznek a Magyarországon elfogott terroristavezérhez hasonló okokból.

Deutsch Tamás tájékoztatása alapján ráadásul "dübörög a program", hiszen márciusban minden eddiginél több, 69 ezer pénzzel feltöltött kártyát osztottak ki "döntően katonakorú" migránsoknak.

Elmondta, a migránskártya ügye pontosan megmutatja, mit is jelent a bevándorláspárti brüsszeli politika: az Európába áramló tömeges migráció ösztönzését, segítését és pénzelését, valamint a fokozott terrorveszély figyelmen kívül hagyását.

A brüsszeli vezetés felelőtlen színjátéka a migránskártyákkal világosan megfogalmazza a májusi európai parlamenti (EP) választás tétjét, vagyis azt, hogy megállíthatóvá válik-e végre az Európa felé áramló tömeges bevándorlás,

le lehet-e végre váltani a bevándorláspárti európai döntéshozókat és egy az európaiak biztonságát szem előtt tartó, a bevándorlást határozottan elutasító politika érvényesülhet-e - fejtette ki a Fidesz politikusa.

Deutsch Tamás kitért arra is, Magyarországon a helyzet világos: az ellenzék az elmúlt években minden bevándorláspárti elképzelést megszavazott az EP-ben, miközben a Fidesz és a KDNP képviselői - a kormányhoz hasonlóan - minden fenyegetés, zsarolás ellenére határozottan elutasítják a bevándorlást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről