A migránsok rendszeresen erőszakoskodnak a befogadóközpontok dolgozóival

Finnország, menekültek, migráns
Migrants queue in front of a refugee reception centre in Tornio,Finland on September 25, 2015. Finland, whose Lapland steppe forms the European Union's northernmost border, expects to receive 25,000 to 30,000 asylum applications this year, compared to 3,600 in 2014. AFP PHOTO / Lehtikuva / PANU POHJOLA FINLAND OUT (Photo by PANU POHJOLA / LEHTIKUVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az osztrák belügyminisztérium adatai szerint rendszeresek a halálos és egyéb fenyegetések a migránsok részéről a befogadóközpontok alkalmazottaival szemben. Csak tavaly 15 „komoly incidens" is történt.
Vágólapra másolva!

A Kronen Zeitung számolt be a belügyi tárca válaszáról, amit a jobboldali Szabadságpárt miniszteréhez, Herbert Kicklhöz intéztek. A jelentés szerint

a migránsok nagy része azért erőszakoskodott a központ dolgozóival, hogy így érjék el, hogy máshová szállítsák át őket.

Példaként említettek egy esetet is, ami a 8 ezer fős Maria Enzersdorf nevű kistelepülésen történt. Itt egy illegális bevándorló egy vascsővel próbálta érvényesíteni az akaratát, miszerint helyezzék el egy másik központban.

De történt olyan is, hogy Salzburgban egy migráns az étel miatt fenyegetett meg halálosan egy dolgozót. Bergheimben pedig a migránsok nem találták megfelelőnek az internetszolgáltatás minőségét, ezért szintén az egyik szociális munkás megölésével fenyegetőztek.

Néhány esetben pedig a szavakon túl fizikai bántalmazásig is elmentek az illegális bevándorlók,

amikor a dolgozókat és a biztonsági embereket úgy próbálták meg kényszeríteni valamire, hogy a mellkasukat kinyomva lökdösték őket. Ezek közül szerencsés módon egyik sem végződött halállal, de sérülések attól még előfordultak.

Migránsok állnak sorba egy finnországi befogadóközpontnál 2015-ben Forrás: AFP/Str / Lehtikuva/Panu Pohjola

Hasonló internetes cirkusz már előfordult korábban is, Olaszországban. Ott egy 26 éves szenegáli bevándorló bántalmazta a befogadóközpont egyik munkatársát, mert szerinte nem tettek meg mindent, hogy legyen wi-fi elérése.

A migránsválság 2015-ös kezdete óta gyakorlatilag rendszeresek a befogadó európaiakkal szembeni támadások. 2017-ben a németországi Ahausban egy nigériai migráns szúrt le egy szociális dolgozót. De

az egyik legismertebb eset az volt, amikor 2016-ban egy szomáliai muszlim migráns leszúrta a 22 éves Alexandra Mezhert,

aki a bevándorlóközpontban dolgozott. A gyilkos migránsról egyébként érdemes tudni, hogy a kísérő nélkül érkezett fiatalkorúak közé helyezték el, ugyanis azt állította magáról, hogy 15 éves. Persze később a vizsgálatok kiderítették, hogy ez hazugság volt, 18 évesnél is idősebb volt.