A finneknek elegük lett: kitoloncolják az erőszakoló migránsokat

Vágólapra másolva!
A finneknél kezd betelni a pohár. A belügyminiszter nyilatkozata szerint ki kell toloncolni azokat a migránsokat és menedékkérőket az északi országból, akik szexuális bűncselekményt követtek el. Kai Mykkänen belügyminiszter kijelentette, hogy ezt diktálja a finnek igazságérzete a sokadik súlyos, kiskorúakat érintő szexuális bűncselekmény miatt. A szigorításra azért most kerül sor, mivel az elmúlt időszakban három, migránsok által elkövetett, és 15 év alatti kislányokat érintő szexuális bűncselekményre került sor, ami érthető módon felháborította a közvéleményt.
Vágólapra másolva!

- jelentette ki a belügyminiszter.

Ez szerinte segíthet az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzésében.

Forrás: Jarno Kuusinen / AOP

A belügyminiszter kijelentette, hogy amennyiben már korábban is szigorúbb büntetéseket alkalmaztak volna, legalább egy részét meg lehetett volna ezeknek a bűncselekményeknek akadályozni.

Beszámolt arról, hogy dolgoznak egy olyan javaslaton is, hogy a terrorizmus vagy árulás elkövetőitől megvonják a korábban esetleg megkapott finn állampolgárságot.

A Finn Bevándorlási Hivatal vezetője, Pekka Nuutinen kijelentette, hogy egyetért a belügyminiszterrel, a súlyosabb büntetés lehetősége visszatarthatja a migránsokat.

Az elmúlt időszakban három súlyos, migránsok által elkövetett kiskorúakat érintő szexuális bűncselekmény volt egyetlen városban, Ouluban.

Bár még minden részlet még nem világos a közvélemény előtt, de az egyik eset különösen súlyos,

mivel 7 migránst vettek őrizetbe, miután rendszeresen megerőszakoltak egy 14 év alatti kislányt.

Forrás: AFP/Str / Lehtikuva/Panu Pohjola

A rendőrség szerint további esetekre derülhet fény az elkövetkező időszakban, annyi viszont már most is biztos, hogy gyermekpornográfia terjesztése miatt is nyomoznak a városi kapitányságon, feltételezhetően összefüggésben a migránsok által elkövetett szexuális bűncselekményekkel.

A bűnöző migránsok 4 különböző országból származnak, szinte mindannyian 20 és 30 év közöttiek.