Két migráns erőszakolt meg egy nőt, 22 évet kaptak összesen

Sunderland Roker Avenue
Vágólapra másolva!
Továbbra is nehezen megy az integráció bizonyos migráns hátterű körökben, a szokásos londoni késelések mellett a nemi erőszak sem ritka Nagy-Britanniában. Ezúttal egy szexuális támadásról számolt be a Sunderland Echo, melyet az északkelet-angliai városban, Sunderlandban követett el még májusban két migráns. A 30 éves iráni 12, míg 23 éves iraki tettestársa 10 év börtönbüntetést kapott. Sarah Pitt főfelügyelő elégedettségének adott hangot, hogy sikerült eltávolítani az utcáról ezt a két veszélyes bűnözőt. 
Vágólapra másolva!

A még tavasszal történt esettel kapcsolatban mindkét erőszakoló migráns tagadta bűnösségét, szerintük a nő belement az együttlétbe. Ám a bíróság másként gondolta, így legalább néhány évig a rács mögött gyakorolhatják elferdült hajlamaikat a "bátor férfiak". Azonban Sarah Pitt főfelügyelő tett egy érdekes nyilatkozatot, szerinte

Ez azért érdekes, mert nemrég az Origo is írt egy cikket, mely teljesen más megvilágításba helyezi ezt a véleményt. Egy iráni születésű svéd politikus szerint az európai szexuális támadások elsöprő többségét migráns hátterű emberek követik, az áldozatok nagy része pedig fiatal, fehér lány. Az ezt alátámasztó statisztikát talán el kellene juttatni a sunderlandi főfelügyelőnek is.

A támadást a sunderlandi Roker Avenue egyik épületében követték el Forrás: Shutterstock

Az iraki, illetve iráni férfi egyébként egy menedékkérők által is lakott házban követte el az erőszakot, a nőt egy buszmegállóból csalták a helyszínre.

Az áldozat az erőszak közben alig kapott levegőt, a nyaka összevissza volt karmolva.

Jelenleg úgy tűnik, hogy élete helyrehozhatatlan károkat szenvedett, annyira megviselte az eset, hogy meg akar halni.

- mondta.

A bíróság szerint a megtámadott nő - akinek egyébként gyerekei vannak - következetesen végig ugyanazt mondta, többször visszautasítva a szexuális támadást, amelyet a "más kultúrából" érkezők nem vettek figyelembe, és egymás után erőszakolták meg. A két férfit összesen 22 év börtönbüntetésre ítélte a Newcastle-i bíróság.