Migránsok megvertek egy rendőrt annak gyereke és felesége előtt

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Franciaország
Migrants and refugees wait in front of the city hall to have their situation examined and to obtain emergency accommodation in Nantes, western France, on July 23, 2018, following the evacuation by police of their camp at the Daviais square. French police on July 23, 2018 cleared some 450 Sudanese and Eritrean migrants from a park in the western city of Nantes where they had been camping for more than a month. / AFP PHOTO / Sébastien SALOM GOMIS
Vágólapra másolva!
Egy szolgálaton kívüli rendőrt vertek meg a felesége és 19 hónapos kisgyereke szeme láttára.
Vágólapra másolva!

A szabadságon levő rendőr családjával épp vonatát várta a dél-francia Montpellier városában, amikor két gyanús személy közelített feléjük. Amikor a csomagok felé mentek, a rendőr udvariasan megkérte őket, hogy menjenek arrébb, nyilvánvalóan nem jó szándékkal közelítettek a migránsok.

Erre a két marokkói migráns arabul kezdett el üvöltözni a családját védő rendőrrel,

majd az egyik a hátizsákjából elővett hosszú nyelű harapófogóval a rendőrre támadt,

aki ekkor bemutatta francia nemzeti színű rendőr igazolványát, de a támadókat ez sem tántorította el attól, hogy folytassák az erőszakot.

Migránsok Franciaországban - Illusztráció Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

Megütötték a rendőrt, aki ekkor a földre irányítva elővette szolgálati fegyverét, miközben a bilincse véletlenül kiesett a zsebéből. Több se kellett a marokkói agresszornak,

felkapta a bilincset, és fejbe dobta vele a rendőrt.

Közben a rendőr felesége is közbelépett, miközben egy szemtanú a vasúti rendőrséget hívta, akik a megtámadott, fejbedobott rendőr segítségére siettek.

A tettesek elszöktek, de később a rendőrség elfogta és letartóztatta őket.

A két migráns 16 és 17 évesnek hazudta magát, de a vizsgálatok kiderítették, hogy ennél idősebbek. Jelenleg is a kíséret nélküli bevándorló kiskorúak 21 éves korig tartó programjában vesznek részt, és Marseille-ben szállásolták el őket. Hivatalos személy elleni fegyveres erőszak vádjával átadták őket a területileg illetékes ügyészségnek.