Salvini a strasbourgi terrortámadásról: A terroristákat meg kell állítani

SALVINI, Matteo
Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga párt elnöke üdvözli támogatóit az olasz kormánypárt római nagygyűlésén 2018. december 8-án.
Vágólapra másolva!
„Azoknak kell elgondolkodni a strasbourgi események után, akik a nyitott ajtók politikáját vallják Európában” – nyilatkozta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes.
Vágólapra másolva!

Az olasz belügyminiszter, a migrációellenes Liga olasz kormánypárt vezetője izraeli látogatása során kommentálta a Strasbourgban zajló eseményeket. A politikus kijelentette, imádkozik a strasbourgi áldozatokért, de az imák már nem elegendőek. Megjegyezte, hogy

a strasbourgi események után azoknak kell elgondolkodni, akik a „nyitott ajtók” politikáját vallják Európában.

Az olasz belügyminiszter hozzátette,

Matteo Salvini jelezte, hogy Olaszországban azonnal őrizetbe veszik, aki interneten a strasbourgi lövöldözést vagy annak elkövetőjét élteti. A rendőrség „a legmodernebb eszközökkel pásztázza az internetet, azokat a hitványokat keresve, akik mások halálát ünneplik” – jelentette ki. Bejelentette, hogy szerdán az olasz nemzetbiztonsági tanács is ülést tart, és felülvizsgálja a közeledő karácsonyi ünnepek miatti intézkedéseket.

Ahogy beszámoltunk róla, terrortámadás volt kedd este Strasbourg belvárosában a karácsonyi vásáron, egy 29 éves marokkói terrorista a tömegbe lőtt. A polgármester is megerősítette, hogy három halálos áldozata van a merényletnek. A támadás az európai elit migrációs politikájának a szimbóluma lett: az Európai Parlament kedden Strasbourgban ülésezett, és megszavazták a migránsvízumot.