A magyar álhírgyárak megpróbálták eltitkolni, hogy terrortámadás történt

Vágólapra másolva!
Kedd este terrortámadás volt a franciaországi Strasbourg városában. A gyilkos egy marokkói migráns hátterű, iszlamista terrorista volt, aki egyelőre elmenekült a hatóságok elől. A magyarországi fake news média (444, hvg, 24, index) szokásához híven megpróbálta eltitkolni a terrortámadás tényét, és csupán lövöldözésről beszélt.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo beszámolt róla, egy Cherif Chekatt nevű, marokkói migráns hátterű, 29 éves iszlamista, terrortámadást követett el a franciaországi Strasbourgban, közvetlenül a város híres karácsonyi vására mellett.

A támadásban hárman haltak meg, a sebesültek száma a legújabb információk alapján tizenhárom, akik közül nyolcan kritikus állapotban vannak.

A merénylőnek sikerült megszöknie, a rendőrség jelenleg nagy erőkkel keresi őt és a testvérét is.

Cherif Chekatt S-kartonnal rendelkezik, tehát a francia titkosszolgálatok terrorista fenyegetésként tartották nyilván.

A Der Tagesspiegel arról ír, hogy Cherif Chekatt 2016. január és 2017. február között Németországban volt börtönben lopás miatt. 2017 februárban toloncolták vissza Franciaországba.

Állítólag a németországi börtönben radikalizálódott.

Azt is tudják róla, hogy szélsőséges iszlamista helyeket látogatott.

Az AP amerikai hírügynökség szerint

A Le Monde információi alapján két alkalommal Svájcban is elítélték köztörvényes bűncselekmények miatt.

Egyelőre egy terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, viszont

Megállapíthatjuk tehát, hogy a terrortámadás definíciójának minden elemét magában foglalja a történet. Főleg, hogy azt rikácsolta a párizsi legfőbb ügyész szerint, hogy Allah Akbar - és utána kezdett lövöldözni, gyilkolni.

A magyarországi fake news média ezt „természetesen" megpróbálta eltitkolni az olvasói elől, és terrortámadás helyett mindössze lövöldözésre hivatkoztak.

Legtöbbjük fényképet és személyleírást sem közölt Cherif Chekattról, hiszen ezek alapján nyilvánvaló lett volna, hogy egy minden bizonnyal

migráns hátterű személyről van szó.

Soros György blogja, a 444 végig lövöldözőként hivatkozik az iszlamista terroristára.

Azt ugyan az MTI alapján megírták, hogy a francia vádhatóság terrorcselekmény miatt indított vizsgálatot, de ennek ellenére

a propagandisták mégsem közölték le, hogy terrortámadás történt.

Mondanom sem kell, hogy Cherif Chekatt marokkói származását is megpróbálták eltitkolni a spekuláns blogjának a szerkesztői, csak azt tudatták, hogy a férfi Strasbourgban született.

A személyes hazugságán lebukott Szauer Péter fake news gyára, a hvg is lövöldözőről, illetve férfiról beszélt a merénylet kapcsán, a terrorista kifejezést nem írták le.
A lap ugyan megírta, hogy

Ennek ellenére a hvg továbbra is csupán „férfiként" és nem terroristaként hivatkozik Cherif Chekattre.

A 24 nevű - Soros pénzére váró - álhírgyár is lövöldözésről ír, a terrortámadást nem említi.

Az iszlamista merénylőt is lövöldözőnek és nem terroristának minősíti.

Azt viszont leközölték, hogy a francia vádhatóság terrorcselekmény miatt indított vizsgálatot, de ők ennek ellenére sem említik a cikkeikben a „terror" kifejezést.

Természetesen a marokkói származásáról sem írtak.

Az Index a tragikus eseményekre lövöldözésként hivatkozik, a terroristát pedig férfinak nevezi.

Ugyan egy szót sem írtak előzőleg, hogy ez terrortámadás volt, de rohantak közölni egy bevándorláspárti politikus fél órán belül cáfolt és kinevetett terroristamentegetését. Vagyis, hogy

„Természetesen" ők sem hivatkoztak marokkói származásúként a terroristára, azt a látszatot keltették így, hogy egy franciáról van szó.

Egyelőre tehát ennyit a magyarországi, függetlennek és objektívnek hazudott álhírgyárak „hiteles" tájékoztatásáról.