Macron az emberek megkérdezése nélkül támogatta a Soros-féle migránspaktumot

ATTACK Attaque Barrage CHRISTMAS CHRISTMAS MARKET Fusillade Marche de Noel NIGHT Noel Nuit Pont du Corbeau SHOOTING Strasbourg Terreur Terror All access to the city centre is blocked. Here the Raven's Bridge is the bridge used by the shooter a few hours e
Feloldották az épületzárakat, megnyitják az iskolákat
Vágólapra másolva!
Miközben kiemelt kockázatú emberek tartózkodnak Franciaországban, és követnek el terrorcselekményeket, addig a bukott miniszterből lett migránspárti Macron az emberek megkérdezése nélkül bólintott rá Soros György migránspaktumára.
Vágólapra másolva!

Már korábban írtunk arról, hogy a bevándorláspárti Macron a francia emberek megkérdezése nélkül döntött úgy, hogy Franciaország aláírja a Soros-ENSZ globális migrációs csomagot.

Ugyanilyen okok miatt hagyta el a belga kormánykoalíciót a bevándorlásellenes flamand N-VA, amely 3 minisztert is adott a liberális Michel-kormányban. Mint kiderült, a Soros-ENSZ migrációs csomag aláírását sem az emberekkel,

de még koalíciós partnereivel sem beszélte meg a belga kormányfő.

Ezzel összefüggésben a strasbourgi tragikus terrortámadás másnapján jelentette be Valérie Boyer, Republikánus párti francia parlamenti képviselő, hogy még az idei évben, a parlament utolsó ülése előtt tartsanak parlamenti vitát a migrációs csomagról. A bejelentést a parlament külügyi bizottságának ülésén tette meg a képviselő.

Terrortámadás Franciaországban Forrás: AFP/Hans Lucas/Christoph De Barry

A migrációs csomag mellett a tragikus terrortámadás következtében ismét felszínre került az ún. S-kategóriájú (azaz az állami rendre különös veszélyt jelentő személy) bűnözők problematikája, amelyen a bevándorlás párti Macron, de elődje, a bukott szocialista Hollande sem tudott úrrá lenni. Laurent Wauquiez, a Republikánusok vezetője Twitter-fiókján vetette fel a kérdést, hogy még mennyi terrortámadást fognak elkövetni az egyébként S-kategóriájú bűnözők, és hogy miért nem lehet a terrorizmus elleni harcot hatékonyabbá tenni.

- teszi fel a jogos kérdést a konzervatív párt elnöke, és a radikális iszlám elleni valódi harc szükségességére irányítja rá a figyelmet.

Az egyébként 1942 óta létező francia állambiztonsági kategóriához 2015-ös adatok szerint

20 ezer veszélyes bűnöző tartozik, ezeknek több mint a fele a radikális iszlámhoz sorolható.

Az S-kategóriás terroristák komoly szerepet játszottak az elmúlt időszakban elkövetett terrortámadásokban.