Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása

LAJCÁK, Miroslav; SZIJJÁRTÓ Péter; ZAHARIEVA, Ekaterina
Brüsszel, 2018. december 10. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és Ekaterina Zaharieva bolgár külügyminiszter (b-j) az EU Külügyek Tanácsának tanácskozásán Brüsszelben 2018. december 10-én. MTI/KKM/Mitko Sztojcsev
Vágólapra másolva!
A szálak összeérnek, ma már világosan látszik, hogy Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, ami ugyanis jelenleg az ENSZ-ben és Brüsszelben zajlik, az az illegális bevándorlás legalizálása - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek tanácsának ülése után kijelentette,

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Ekaterina Zaharieva bolgár külügyminiszter az EU Külügyek Tanácsának tanácskozásán Brüsszelben 2018. december 10-én Forrás: MTI/KKM/Kkm/Mitko Sztojcsev

Több mint három éve folyik a harc a körül, hogy megállítani vagy megszervezni kell-e a migrációt.

A magyar kormány álláspontja kezdettől fogva egyértelmű és változatlan: a migráció veszélyeket hordoz, megállítható, és meg is kell állítani

- húzta alá a miniszter.

Az ENSZ globális migrációs csomagjának és a menekültügyi csomagjának előkészítő tárgyalásain nem más zajlott, mint az európai emberek elárulása. A hivatalos nevén Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról című dokumentumok az európai érdekeket egyáltalán nem jelenítik meg - húzta alá a magyar diplomácia vezetője.

Magyarország olyan Európai Uniót akar a jövőben is, ahol a karácsony karácsony marad, betlehemmel és karácsonyfával.

Európának ragaszkodnia kell saját hagyományaihoz, örökségéhez, ma ezért ellen kell állni minden olyan kísérletnek, amely az unió népesség-összetételének végzetes megváltoztatására irányul.

A magyar álláspont szerint

Magyarország az illegális bevándorlókra illegális bevándorlókként és nem menekültekként tekint. A miniszter kijelentette,

a magyar kormány éppen ezért New Yorkban nemmel fog szavazni az ENSZ migrációs és a menekültügyi csomagjára is.

"Vannak olyan szükséget szenvedő emberek, akiknek otthonában háború zajlik, akiket otthonaik elhagyására kényszerítenek terrorszervezetek. Ezeket az embereket segíteni kell, helyben vagy a hazájukhoz legközelebbi biztonságos helyen" - tudatta Szijjártó.

Mint elmondta, Magyarország a Hungary helps elnevezésű programját megnövelt erőforrásokkal folytatja, és abban nyújt segítséget, hogy a rászorulók maradjanak az otthonukhoz legközelebbi biztonságos ponton.

Ugyanis

- tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a tanácskozáson felhívta az Európai Unió figyelmét arra, hogy az unió képviselői sem Marrákesben, sem New Yorkban nem mondhatnak semmit sem az unió nevében tekintettel arra, hogy a tagországok egynegyede, hét ország úgy döntött, hogy nem támogatja a globális migrációs paktumot.

Jól látszik tehát, hogy minél több uniós tagország ismerte fel a csomag fontosságát, annál többen döntöttek úgy, hogy azt nem támogatják.

Így legalább

hét uniós állam fog nemmel szavazni, vagy tartózkodni jövő héten New Yorkban a csomagról tartott voksoláson.

Szijjártó Péter a Nyugat-Balkánnal kapcsolatban elmondta, Magyarország továbbra is bővítéspárti ország, mivel a bővítés biztonsági és gazdasági érdeke az Európai Uniónak.

Közölte,

Annak érdekében, hogy Magyarország biztonsági és gazdasági érdekének megfelelően a Nyugat-Balkán európai integrációja felgyorsulhasson - tette hozzá a végén a külgazdasági és külügyminiszter.