Szigetre telepítenék a migránsokat Dániában

svédországi bevándorlók
Police organize the line of refugees on the stairway leading up from the trains arriving from Denmark at the Hyllie train station outside Malmo, Sweden, November 19, 2015. 600 refugees arrived in Malmo within 3 hours and the Swedish Migration Agency said in a press statement that they no longer can guarantee accommodation for all asylum seekers. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / JOHAN NILSSON +++ SWEDEN OUT +++ (Photo by JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy kietlen kis szigetre telepítenék a „nemkívánatos” migránsokat Dániában, az erre vonatkozó tervet – amely még a parlament jóváhagyására vár – pénteken fogadta el a dán kormány.
Vágólapra másolva!

Az elképzelés szerint azokat a bevándorlókat, akiknek a dán hatóságok elutasították a menedékkérelmét, illetve akik büntetett előéletűek, a

Dániától délkeletre levő Lindholm szigetére vinnék.

Az apró szigeten eddig kutatóközpont működött.

Illusztráció Forrás: AFP/Stig-Ake Jonsson/Johan Nilsson

A kormány azt javasolja, hogy egy száz fő befogadására alkalmas „visszatérési központot” hozzanak létre a szigeten 2021 második felére. Az odaküldött migránsok komppal szabadon elhagyhatnák a szigetet, de a központban kellene lakniuk, és naponta jelentkezniük kellene a hatóságoknál.

– mondta Martin Henriksen, a dán kormányt támogató bevándorlásellenes Dán Néppárt (DPP) szóvivője.