Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét a brit adófizetők fogják állni

Vágólapra másolva!
Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A brit törvények értelmében ez jár neki.
Vágólapra másolva!

Egy transznemű nő gyilkosság elkövetése miatt életfogytig tartó börtönbüntetését tölti. A börtönbüntetés azonban lehetővé teszi, hogy a gyilkos nemátalakító műtéten essen át, ami ráadásul az NHS, a helyi egészségbiztosítási alap finanszírozásával, tehát

az adófizetők pénzéből fog történni

- írja a 888.hu a Daily Mailre hivatkozva.

A transznemű gyilkos nő Forrás: Origo

Paris Greent Skóciából egy 1000 mérföldre található brightoni kórházba viszik majd, természetesen rendőrségi kísérettel.

Mondani sem kell, hogy ennek az útnak a rendőri biztosítása rengeteg pénzbe kerül.

A nemváltó műtét lábadozási ideje körülbelül két hétre tehető, amit 24 rendőrtiszt felügyeletével tölthet Paris, ez az adófizetők több tízezer fontjába kerül majd.

Paris Green eredetileg Peter Laing-ként látta meg a napvilágot, de a férfi önmagát 2011 óta nőként határozza meg. A névváltás már megtörtént, most a teljes nemváltó műtétjére készül.

A transznőt 2013-ban ítélték börtönbüntetésre gyilkosság miatt, amelyet két bűntársával követett el.

A bűnbanda megkínozta, megerőszakolta, majd agyonverte áldozatát,

akit a transznemű nő lakására csaltak.

A bűnöző a Cornton Vale-i női börtönben kezdte meg büntetése letöltését, ám innen áthelyezték, miután kiderült, hogy több női elítélttel is szexuális kapcsolatot létesített.

Ezért átszállították őt az HMP Edinburgh börtön női részlegébe.

A hatóságok megerősítették, hogy

a 27 éves transznemű fogoly lesz az első Skóciában, aki heteken belül nemváltó műtéten esik majd át.

A skóciai börtön szóvivője így kommentálta: „Nem mi hozzuk a szabályokat, így nem is tudom kommentálni az esetet, nem mi döntünk arról sem, hogy ki kerül börtönbe, és arról sem, hogy mikor kerül ki innen."

Egy rendőrtiszt is reagált az incidensre:

Egy másik rendőr szerint nem egy életmentő műtétről van szó, így a beavatkozás nem szükséges Paris Green életben maradásához.