Gyilkosok utolsó vacsoráit szolgálták fel egy tokiói étteremben

hamburger
Vágólapra másolva!
Egy japán étteremben hírhedt halálra ítélt emberek utolsó vacsoráit szolgálták fel – olvasható az Insiderben. Vajon elég különlegesek ezek az ételek ahhoz, hogy utolsó vacsoraként szolgálhassanak? Döntsön a képek alapján!
Vágólapra másolva!

Egy gerilla művészi csoport, Chim↑Pom egy olyan pop-up éttermet nyitott Tokió vörös lámpás negyedében, ahol híres halálra ítéltek utolsó vacsoráját szolgálták fel.

A Ningennek nevezett étterem ("emberétterem") kínálatában szerepelt többek között Gary Mark Gilmore utolsó vacsorája is: egy hamburger mellé krumplipürét, egy főtt tojást és több pohár whiskey-t kért. Gilmore azért lett hírhedt, mert miután elítélték fegyveres rablás és két gyilkosság miatt, ő maga kért halálbüntetést magára.

Az étteremben így nézett ki Gilmore utolsó vacsorája:

A kínálatban volt még John Wayne Gacy sorozatgyilkos és nemi erőszakoló is, aki állítólag epret, egy kosár KFC csirkét és 12 sült garnélát kért. De kérni lehetett Joseph Paul Jernigan utolsó menüjét is, akit gyilkosság miatt ítéltek halálra: ő két sajtburgert, salátát és jeges teát kért, de állítólag végül nem ette meg.

Az étterem két hétig várta vendégeit. A Chim↑Pom szerint a negyed története adta az inspirációt az étteremhez, mivel itt "az emberek a szexipart, a testeket és a vágyakat fegyverként használták fel a túlélésért."