Rétvári Bence: Magyarország a hősök földje

RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2018. október 22. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem épülete előtt álló '56-os emlékműnél 2018. október 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn a Műegyetemnél azt mondta, Magyarország a hősök, a szabadságharcosok földje.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence a Nemzeti Örökség Intézetének az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett ünnepségén azt mondta, az 56-os hősök egyszerre harcoltak az egyén szabadságáért és az ország függetlenségéért. Mint mondta, a nemzet érdekében reménytelennek tűnő csatába is "beszálltak", hittek abban, hogy a sztálini diktatúrából lehet demokrácia.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

- mondta az államtitkár. Szerinte sokan próbálták meg ezt, de a magyarok mindig visszaszerezték függetlenségüket, azt soha nem lehetett az erő, a nyomásgyakorlás eszközével elvenni.

Azt is mondta, Magyarország nem kiskorú nemzet, már 1100 éve nagykorú, és elvárjuk, hogy a tisztelet hangján beszéljenek velünk.