Brüsszel Soros Györggyel együtt pénzelte a Brexit-ellenes tüntetést

George Soros - Jean Claude Juncker meeting in Brussels Brussels investor 2017 MEETING Jean Claude Juncker George Soros European Union Commission President
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 27: A billionaire investor George Soros (R) meets with European Union Commission President Jean Claude Juncker (L) in Brussels, Belgium on April 27, 2017. Olivier Hoslet / EPA / Pool / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az európaiak már megszokhatták: ha a népakarat tiszteletben tartása kerül szóba, akkor sem Soros Györgyre, sem pedig Brüsszelre nem számíthatnak – írja a 888.hu. A lap arról ír, hogy az amerikai milliárdos mellett az Európai Bizottság is pénzelte a szombati Brexit-ellenes tüntetést.
Vágólapra másolva!

A tegnapelőtt megrendezett londoni Brexit-ellenes tüntetés megszervezését áttételesen Soros György alapítványa pénzelte, a tengerentúli spekuláns maga ismerte el a tényt. A szombati megmozdulást a People's Vote – A nép voksa nevű kampánycsoport szervezte (aminek már a neve is meglehetősen félresikerült, hiszen a britek már döntöttek a kérdésben) karöltve néhány másik civilszervezettel.

Az utóbbiak (European Movement és European Alternatives) költségvetési beszámolója szerint az Európai Bizottság egy általa meghirdetett program keretében több százezres támogatást utalt számukra.

A brit kormány (tiszteletben tartva a 2016-os voksolás eredményét) elzárkózik bármiféle újabb népszavazás lehetőségétől.

Tavasszal országos kampánycsoport alakult People's Vote (A nép szavazata) névvel annak kiharcolására, hogy népszavazás dönthessen a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről. A szerveződésben ismert közéleti személyiségek, politikusok és üzleti vezetők vettek részt, többek között az X-Men- és a Star Trek-sorozatokból is ismert színész, Sir Patrick Stewart és az egykori angol futballsztár, a BBC televízió jelenlegi futball-szakkommentátora, Gary Lineker.

A People's Vote a nyár elején már tartott egy nagyobb megmozdulást, akkor az EU-tagságról tartott népszavazás második évfordulójára szerveztek egy népszavazáspárti tüntetést Londonban, követelve, hogy a brit EU-tagság megszűnése előtt ismét referendum döntsön a kilépés feltételrendszeréről.