Afgán választások: felrobbantottak egy utasokkal teli kisbuszt

Afganisztán, választás
Dzsalálábád,, 2018. október 20. Afgán asszony ujjlenyomatot ad egy dzsalálábádi szavazóhelyiségben a parlamenti és tartományi választások napján, 2018. október 20-án. Afganisztánban több mint 2500 képviselőjelölt, köztük 400 nő indul az alsóház, a 249 tagú Népi Kamara (voleszi dzsirga) mandátumaiért. MTI/EPA/Ghulamullah Habibi
Vágólapra másolva!
Út menti robbanószerkezet végzett tizenegy civillel az afganisztáni parlamenti választások második napján, vasárnap - közölték helyi tisztségviselők.
Vágólapra másolva!

A bomba egy kisbuszt szakított szét a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány Acsin körzetében - mondta el Attahullah Hogyjáni tartományi kormányszóvivő.

Afgán asszony ujjlenyomatot ad egy dzsalálábádi szavazóhelyiségben a parlamenti és tartományi választások napján, október 20-án Forrás: MTI/EPA/Ghulamullah Habibi

Az áldozatok között

hat gyerek és egy nő is van.

Egyelőre senki sem jelentkezett elkövetőként, de a térségben a tálibok és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet is aktív. A kabuli kormány ellen fegyveres felkelést folytató tálibok korábban a választások bojkottjára szólítottak fel és támadásokkal fenyegettek.