Merkel és Macron saját hibáik miatt büntetik a magyarokat és a lengyeleket

Beata Szydlo meets the Prime Minister of Ireland Enda Kenny 2017 Beata Szydlo DIPLOMACY CEREMONY EU Enda Kenny Enda Kenny Poland Ireland Irish Irish PM Irish Prime Minister KPRM Kenny Poland Kenny Polish Visit Kenny Szydko PM Office POLSKA Poland Polish P
Beata Szydlo, lengyel kormányfőhelyettes.
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió eszméivel ellentétesnek nevezte az Európai Parlament Magyarországgal szembeni döntését Beata Szydlo lengyel kormányfőhelyettes az MTI-nek csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A volt lengyel miniszterelnök a közszolgálati televízióban elmondta, hogy a Sargentini-jelentés megszavazása ellentétes az EU eszméivel, az EU-t egyesítő és alkotó minden elvvel.

Szydlo szerint hosszabb ideje észlelhető, hogy az unióban Lengyelországot és Magyarországot erőteljesen megbélyegzik.

– nyilatkozta a lengyel miniszterelnök-helyettes. Véleménye szerint egyes uniós vezetők nem akarják bevallani hibáikat.

Szydlo név szerint Angela Merkel német kancellárt említette, és nevek említése nélkül megemlítette Franciaországot is.

Beata Szydlo lengyel kormányfőhelyettes Forrás: NurPhoto/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

– jelentette ki Szydlo.

Uniós vezetők egyes tagállamokat erőszakkal akarnak rávenni arra, hogy vállalják a nyugat-európai országokban hozott döntések következményeit – szögezte le Beata Szydlo. Több lengyel vezető politikus is szolidaritásáról biztosította a magyar kormányt szerdán, a Magyarország ellen az uniós alapszerződés hetes cikke szerint indítandó eljárást támogató EP-szavazás után.

A lengyel külügyminisztérium közleménye szerint Lengyelország a Magyarországgal szembeni esetleges uniós szankciók ellen fog szavazni.