Ti kutyák, megtaposom a kereszteteket!

Vágólapra másolva!
Egy iszlám vallási vezető szerint rá nem vonatkoznak az ausztrál törvények, így engedély nélkül is módosíthatja birtokát – írja az ABC.
Vágólapra másolva!

A Hawkesbury városi tanács eljárást indított Dr Mustapha Kara-Ali és Diaa Kara-Ali ellen, mivel illegálisan vettek birtokba egy földterületet: kiirtották a növényzetet, földsáncot, kerítéseket, kapukat, kocsifeljárókat építettek anélkül, hogy a fejlesztésekre engedélyt kértek volna.

Mustapha Kara-Ali, a Diwan Al Dawla muszlim vallási szervezet imámja levelet írt a városi tanácsnak, amelyben leírja, hogy a „szervezet tagjai azért határolódtak el a világi élettől, hogy aszkétaként, életüket a Diwan Al Dawla céljaira feláldozva gyakorolják a vallást”.

A konfliktus akkor fajult el, amikor három tanácstag személyesen is kiment a birtokra átadni a hivatalos bírósági papírokat. Ekkor egy kamera rögzítette, hogy a kapu előtt egy Mustapha Kara-Ali mellett álló férfi

ráköp az egyik tanácstagra,

és egy kővel is próbálja megdobni, ami végül a kerítésnek csapódott.

Mindkét férfi obszcén dolgokat kiabált a kapu másik oldaláról, például, hogy „Ti kutyák, megtaposom a kereszteteket!”

Mikor Mustapha Kara-Ali megkapta a hivatalos felszólítást arról, hogy le kell bontani az általuk épített stéget és támfalakat, azt válaszolta, hogy

Ezzel viszont az ausztrál jótékonysági és nonprofit szervezetek bizottsága sem ért egyet, mivel bár más szabályok vonatkoznak rájuk, ez nem jelenti azt, hogy nem kellene betartaniuk a törvényeket. Ha egy jótékonysági szervezet illegális tevékenységeket hirdet vagy azokon részt vesz, az a státusz visszavonásával járhat.