Alapvető fogalmakat sem ért az USA első transznemű kormányzójelöltje

transznemű kormányzójelölt Christine Hallquist
Burlington, 2018. augusztus 15. Christine Hallquist transznemű demokrata kormányzójelölt
Vágólapra másolva!
Nemrég vált hivatalossá, hogy Vermont államban Christine Hallquist lesz a demokraták kormányzójelöltje, aki egyben az első transznemű politikus Amerikában. A bemutatkozó interjújából azonban kiderült, nem egy felkészült politikussal állnak szemben, hiszen olyan alapvető fogalmakat nem ismer a kormányzójelölt, mint a szocializmus vagy kapitalizmus –írja a Figyelő.
Vágólapra másolva!

A Demokrata párt Christine Hallquist jelölte Vermont államban kormányzójelöltnek, így ő az első transznemű jelölt az USA-ban. Hallquis szakmai felkészületlenségére azonban hamar fény derült egy tévés interjúban.

Burlington, 2018. augusztus 15. Christine Hallquist transznemű demokrata kormányzójelölt Forrás: MTI/AP/Charles Krupa

A kormányzójelölt kijelentette, nem szimpatikus neki a kapitalizmus, mert fogyasztásorientált és ez rossz a Földnek, ám ezt a feltevését már nem volt hajlandó kifejteni. Azt, hogy ennek ellenére támogatná-e kitérő választ adott, szerinte ugyanis az olyan megnevezések, mint kapitalizmus vagy szocializmus csak szétválasztja az embereket.

Arra a kérdésre, hogy a szocializmust vagy a kapitalizmust választaná-e rávágta, hogy a szocializmust, majd hozzátette, hogy


–magyarázta a kormányzójelölt.