Belgiumban kampány indul a migráció ellen

Belgiumban élő migránsok
BRUSSELS, BELGIUM - SEPTEMBER 12: Refugees stand in line at a metro station in Brussels, Belgium on September 12, 2017. Number of refugees who take shelter in Maximilian Park and Brussels-North railway station are decreased in the recent days after police department in Brussels launched an operation towards them. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Belga Bevándorlási Hivatal a közösségi médián keresztül kampányt indít a jövőben annak érdekében, hogy a migránsok ne menjenek Belgiumba, illetve lehetőleg el se induljanak a szülőföldjükről.
Vágólapra másolva!

A bevándorlási hivatal a közösségi médián (Facebook, Twitter, YouTube) keresztül próbálja elérni a potenciális migránsokat, hogy

például a nyugat-európai országokban - ez esetben Belgiumban – tapasztalható, egyébként nem létező „paradicsomi állapotokról" és más mítoszokról.

Afrikai származású migránsok Belgium fővárosában, Brüsszelben Forrás: Getty Images/Anadolu Agency

A kampány legalább hat hónapig fog tartani, de azt nem tudatták, hogy mikor kezdődik – közölte a legbefolyásosabb brüsszeli lap, a Politico a Gazet Van Antwerpen című hírportál információira hivatkozva.

Freddy Roosemont, a Belga Bevándorlási Hivatal főigazgatója azt mondta, hogy korábban kísérleti jelleggel már kidolgoztak egy akciótervet a bevándorlás korlátozása érdekében.

Ezt iraki potenciális migránsokon alkalmazták először, és sikeres is volt.

Vélhetően a sikeres tapasztalatokból kiindulva akarják továbbvinni a bevándorlásellenes kampányt.

A migrációpárti álcivil szervezetek természetesen tiltakoznak a kezdeményezés ellen,

szerintük a hatóság nem fogja objektíven informálni a leendő bevándorlókat, ezért inkább jogi segítséget kellene nyújtani a már Belgiumban élő migránsoknak.

A projekt keretében vélhetően olyan dokumentumfilmeket fognak prezentálni, amilyeneket a német külügyminisztérium készített 2016-ban.

Ebben

Korábban Ausztrália kormánya is hasonló koncepciót dolgozott ki, videókon keresztül próbálták felhívni a potenciális migránsok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyes útra, és az embercsempészek általi kizsákmányolásukra.