Ezer év Erdélyben, száz év Romániában: az RMDSZ egy filmmel készült - videó

csíksomlyói búcsú galéria
Zarándokok érkeznek a csíksomlyói búcsúba (Illusztráció).
Vágólapra másolva!
A Magyarok Romániában – száz év története című dokumentumfilm-sorozat első részével indította el a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a www.ezer100.ro honlapot, amelynek célja bemutatni, mivel gazdagította az erdélyi magyarság az elmúlt évszázadban Romániát.
Vágólapra másolva!

Az Ezer év Erdélyben, száz év Romániában jelmondatra utaló weboldal indulásáról szombati kiadásában számolt be az RMDSZ hírlevele.

– olvasható a honlap bemutatkozó oldalán.

Zarándokok érkeznek a csíksomlyói búcsúba (Illusztráció) Forrás: MTI/Veres Nándor

A hírlevél szerint az RMDSZ azért hozta létre a weboldalt, hogy a centenáriumi év apropóján szervezett programjait népszerűsítse.

– idézte az RMDSZ hírlevele Porcsalmi Bálint ügyvezető elnököt. A honlap alapját jelentő programok sorából július 12-én, telt ház előtt mutatták be a kolozsvári Bánffy-palotában a „Magyarok Romániában – száz év története” című, 9 részes dokumentumfilm-sorozat első részét, amely az első világháború kitörésétől a Trianonig vezető útról szól.

A filmet az alábbi videóra kattintva is megnézheti:

Illetve megtekinthető a www.ezer100.ro honlapon, valamint az Erdélyi Magyar Televízió is műsorára tűzi 2018. július 15-én, vasárnap este 20 órától.