Itt vannak az első képek a kiszabadított thai gyerekekről

accident TOPSHOTS Horizontal
This handout video grab taken from footage released by The Thai government public relations department (PRD) and Government spokesman bureau on July 11, 2018 shows members of the "Wild Boars" football team being treated at a hospital in Chiang Rai. The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. / AFP PHOTO / Thai government public relations department (PRD) AND Government spokesman bureau / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / The government public relations department (PRD) and Government spokesman bureau " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Megérkeztek az első képek a thaiföldi barlangból kiszabadított gyerekekről, akik szemmel láthatóan jól vannak.
Vágólapra másolva!

A focicsapat tagjai még kórházban vannak, a képeken mindannyian ágyban fekszenek és maszkot viselnek,

egyikük pedig V-t mutat, azaz a győzelem jelét.

A győzelem jelét mutatta az egyik fiú Forrás: AFP/Handout

A fertőzésveszély miatt egyelőre látogatókat sem fogadhatnak, szüleik is csak egy üvegfalon át láthatják őket.

Átlagosan két kilót fogytak Forrás: AFP/Handout

A 12 fiú és edzőjük összesen 18 napot töltöttek a barlang mélyén, ahonnan egy összetett, három napon át tartó mentőexpedíció keretében mentették ki őket.

Jó a hangulat Forrás: AFP/Handout

Az esetről videó is készült, amely körbepásztázza a kórházi szobát. A videón az látszik, hogy a legkisebb, 11 éves fiú alszik, van aki fekszik, van aki ül az ágyában. Az is látható, hogy a fiúk a nővérekkel csevegnek - írja a The Guardian.

Chaiwetch Thanapaisal, a kórház vezetője egy sajtótájékoztatón azt mondta,

Az már korábban kiderült, hogy sem a gyerekek, sem az edző nem kapott el komolyabb fertőzést, a gyerekek állítólag átlagosan két kilót fogytak.