Elásott egy kisbabát a bedrogozott férfi

2018.07.11. 11:38

Drogozott, majd autóbalesetet okozott a férfi, valószínűleg ettől ijedt meg annyira, hogy megpróbálta elrejteni az öt hónapos babát.

A Missoula megyei sheriff hivatalát vasárnap este nyolc óra körül értesítették, hogy egy férfi fegyverrel fenyegeti az embereket. Később elfogták, de a 32 éves Francis Crowley arról beszélt, hogy autóbalesetet szenvedett és valahol az erdőben el van ásva egy kisbaba. Zavarodottsága miatt nem tudta megmondani, hogy hol van a gyerek, és azt sem, hogy mikor történt a baleset. Egymásnak ellentmondóan beszélt: azt mondta, a csecsemő az út mellett fekszik, majd azt, hogy meghalt és eltemette az erdőben.

A Montana állambeli sheriff hivatala kutatócsapatot szervezett, hat órán keresztül keresték a gyereket. A nyomozók megtalálták a sérült, de üres autót, majd a tápszerek és pelenkák nyomán eljutottak a csecsemőhöz. Hajnali fél háromkor hallották meg a baba sírását.

A kisfiút hason fekve találták meg a gally- és szeméttörmelék alatt, csak egy koszos rugdalózó volt rajta a 8 fokos hidegben.

Néhány karcolást és horzsolást szenvedett, de összességében jól van - mondta megtalálása után Brenda Bassett, a seriff szóvivője. A baba kisebb gallyakat köhögött fel, kiszáradt és éhes volt. A csecsemő az állami gyermek- és családvédelmi szolgálathoz került.

Crowley elismerte, hogy metamfetamint és a fürdősó nevű dizájnerdrogot fogyasztott.

A férfi Oregon államból származik, ahol szökevényként tartották számon. Júniusban emiatt elfogták Missoulában, ám akkor végül szabadon engedték. Egyelőre nem tisztázott, milyen kapcsolatban áll a férfi a csecsemővel.